Scenariu alarmant: România ar putea ajunge la 1.600 de cazuri de COVID-19 pe zi, la jumătatea lunii august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul se aşteaptă la o dublare a numărului de noi cazuri
de infectări cu COVID-19
Guvernul se aşteaptă la o dublare a numărului de noi cazuri de infectări cu COVID-19

Guvernul estimează că numărul infectărilor zilnice cu noul coronavirus ar putea ajungă la 1.200-1.600 la jumătatea lunii august, potrivit notei de fundamentare a Hotărârii de Guvern prin care a fost prelungită starea de alertă cu încă o lună.

”Luând în considerare diferite cifre medii constante de cazuri confirmate pentru următoarea perioadă şi ţinând cont de absenţa legislaţiei în domeniu pentru aplicarea măsurilor specifice de limitare a răspândirii infecţiei poate fi influenţa viteza de evoluţie, în special în contextul estival în care se creează aglomeraţii în zone turistice răspândite pe tot teritoriul naţional ne putem aştepta la o dublare a numărului de cazuri ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1200-1600 la jumătatea lunii august”, se arată în documentul citat.

Potrivit Guvernului, progresele înregistrate în controlul efectelor pandemiei, în perioada anterioară, se deteriorează constant existând riscul dispariţiei efectelor benefice.

”De la introducerea stării de alertă în data de 17.06.2020 până la data publicării Deciziei , dată de la care măsura izolării/carantinării şi cea privind internarea pacienţilor confirmaţi pozitivi la COVID 19 nu au mai putut fi impuse, valoarea medie a numărul de cazuri noi a fost de 333 cazuri/zi, în timp ce după această perioadă, valoare medie a crescut semnificativ la 487 cazuri/zi”, se atrage atenţia în documentul Executivului.

Guvernul a adoptat, miercuri seară, hotărârea privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu 17 iulie, după ce reprezentanţii Executivului anunţaseră că nu vor fi noi restricţii, dar nici noi măsuri de relaxare. Astfel, rămâne obligatorie purtarea măştii în spaţiile închise, magazine, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, dar se menţin şi restricţiile privind restaurantele în spaţii închise, organizarea de mitinguri şi unele evenimente.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite