Scandalurile OTV: De la garsoniera şantajelor la blocul ţepelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doru Iuga, director la OTV, este cercetat în prezent de către procurorii Parchetului Capitalei într-o anchetă care vizează o reţea de proxenetism si prostituţie în care sunt implicaţi bărbaţi şi minori.

Vezi aici imagini cu actualul şi fostul sediu OTV

EXCLUSIV Dan Diaconescu implicat într-un imens scandal politic. Se lasă cu destituiri!

Surse judiciare apropiate anchetei au declarat pentru adevarul.ro că procurorii au aflat de rețeaua de prostituție cu băieți în timp ce anchetau un dosar de șantaj în care a fost cercetat actualul director de programe al OTV, Doru Iuga, și patronul postului, Dan Diaconescu. Vezi aici detalii.

Garsoniera şantajelor

Postul de televiziune OTV îşi desfăşoară în prezent activitatea într-un sediu modern, după ce mulţi ani s-a aflat într-o garsonieră, de unde a stârnit adevărate scandaluri. Din garsoniera de la Piaţa Romană, Dan Diaconescu a avut mai multe tentative de şantaj prin intermediul OTV. 

Dan Diaconescu s-a aflat anul trecut în arestul poliţiei după ce în perioada iulie-septembrie 2009, în calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, l-a ameninţat pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, atât direct, cât şi prin intermediul lui Dorel Pârv, realizator la acelaşi post de televiziune. El cerea 200.000 de euro pentru a nu dezvălui „opiniei publice fapte reale sau imaginare compromiţătoare pentru persoana respectivă, cum ar fi deţinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzacţii imobiliare ilicite". Vezi aici mai multe detalii.

În prezent, Judecătoria Sectorului 1, care are pe rol dosarul, nu a dat nicio soluţie definitivă în acest sens, amânând cauza până în 26 septembrie 2011.

De numele lui patronului OTV se mai leagă două dosare penale. Într-unul dintre acestea, Dan Diaconescu a fost acuzat într-un şantaj de 25 de milioane de euro în legatură cu berea Redd's, produsă de  compania Ursus. În 2009, OTV ar fi difuzat o campanie împotriva berii Reed's. Dosarul în care s-au făcut interceptările îi viza și pe Dan  Diaconescu, Silviu Alupei și Diana Voiculescu, procurorii acuzând un șantaj de 25 de milioane de euro. Vezi aici mai multe detalii.

Un al treilea dosar în care Diaconescu a fost citat s-a referit la şantajarea în 2005 a omului de afaceri Petre Paul Ţârdea. Procurorii DNA susţineau că Diaconescu a cerut, împreună cu Mihai Ghezea, 100.000 de euro de la omul de afaceri Petre Paul Ţârdea . Diaconescu a spus însă că singurii bani pe care îi ia OTV-ul sunt cei pentru publicitate, prin contracte legale. Vezi aici mai multe detalii.

În noul sediu OTV, şantajele au fost înlocuite de scandaluri legate de ţepe. La sfârşitul săptămânii trecute, telespectatorii postului de televiziune au fost invitaţi să trimită sms-uri pentru a câştiga un bilet clasa VIP la Bucharest GrandPrix, o cursă auto ce ar fi trebuit să aibă loc în jurul Palatului Parlamentului, între 19 şi 21 august. Cursa s-a anulat, însă Dan Diaconescu şi-a invitat în continuare telespectatorii să participe la concurs prin trimiterea unor mesaje care au costat 3,5 euro fiecare. Vezi aici mai multe detalii.

Un alt scandal marca OTV a fost ţeapa „Sută % Adevărat”, un concurs care dădea apartamente drept premii. O parte dintre câştigători nu au primit premiile, astfel că s-a ajuns la instanţă. Vezi aici cazul reşiţencei Adreea Marina Buţiu, care a mers în instanţă în urma concursului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite