Scandalul din poliţie continuă: şeful Poliţiei Balş şi cinci şefi din IPJ Olt, cercetaţi disciplinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Poliţiei Balş şi alţi cinci şefi din cadrul IPJ Olt, cercetaţi disciplinar             FOTO Adevărul
Şeful Poliţiei Balş şi alţi cinci şefi din cadrul IPJ Olt, cercetaţi disciplinar             FOTO Adevărul

Şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, şi cinci şefi din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt sunt cercetaţi disciplinar pentru neglijenţă în serviciu, în urma controalelor efectuate de Ministerul Afacerilor Interne, a anunţat, joi, Viorel Vasile, adjunct al şefului Poliţiei Române.


Vasile Viorel a precizat că cercetarea prealabilă dispusă la IPJ Olt a fost finalizată joi, fiind dispusă sesizarea Consiliului de disciplină al Poliţiei Române pentru neglijenţă în exercitarea dispoziţiilor de serviciu în cazul şefului Poliţiei Oraşului Balş, Ion Şotea, şi al altor şefi din IPJ Olt, respectiv şefii serviciilor Rutier, Arme şi Investigarea Fraudelor, precum şi doi şefi de birou de la Investigarea Fraudelor.

De asemenea, tot la IPJ Olt, au fost dispuse mustrări scrise în cazul şefului şefului Serviciului de Ordine Publică şi al celui de  la Serviciul Resurse Umane. Alţi doi şefi, de la  Serviciul de Investigaţii Criminale şi Biroul de Grupări Infracţionale, au primit atenţionări.

Viorel Vasile a reamintit că, în cazul adjunctului şefului IPJ Olt Valerian Iliescu, cercetarea prealabilă a fost suspendată, întrucât acesta este în concediu medical, iar celalălat adjunct, Emilian Mladin, a fost pensionat în 10 ianuarie.

Şeful IPJ Olt, demis în urma scandalului sexual

La conducerea IPJ Olt se află, din 8 ianuarie, comisarul şef de poliţie Mihai Pruteanu, director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române, desemnat prin dispoziţie a şefului IGPR, Petre Tobă.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat că şeful IPJ Olt, Ion Voicu, nu vine la audieri pentru că a intrat în concediu medical, dar că acesta nu va mai lucra nicio zi în Poliţie după ce va veni prima zi la serviciu, precizând că nu credea până acum că în Poliţie există “atâta golănie”.

Concediul medical al şefului IPJ Olt şi cererea de pensionare a adjunctului şefului IPJ Olt vin într-o perioadă în care Corpul de Control al Ministerului de Interne efectuează o anchetă în cadrul instituţiei, în urma scandalului sexual în care o poliţistă din Olt a acuzat un ofiţer din Balş că a violat-o şi chiar a plasat-o mai multor poliţişti.

Printre cei menţionaţi în plângerea poliţistei se numără şeful IPJ Olt, Ion Voicu, şeful poliţiei Balş, Ion Şotea sau prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, Laurenţiu Turcin.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite