Scandalul numerelor anti-PSD. Facebook îşi cere scuze după ce a suspendat „din greşeală“ conturile celor care au criticat Poliţia Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook a recunoscut că sistemele sale automate sunt de vină pentru suspendarea conturilor a mii de români care au comentat pe pagina Poliţiei Române, în urma scandalului declanşat de numerele de înmatriculare anti-PSD.

UPDATE: Poliţia Română a venit cu un răspuns în scandalul stârnit de aşa-zisa blocare a celor care au acordat recenzii negative paginii oficiale de Facebook a instituţiei.

"Noi am spus, a venit şi confirmarea: profilurile persoanelor care au dat rating sau au comentat pe pagina noastră nu au fost raportate de Poliţia Română. Blocările au fost rezultatul unei erori la sistemele automate anti-spam ale platformei Facebook. Le mulţumim celor care au încredere în noi", precizează poliţiştii pe Facebook.

Ştirea iniţială: Într-un răspuns pentru HotNews.ro, Facebook a precizat că îşi asumă vina şi că totul s-a întâmplat dintr-o eroare a sistemelor automate de depistare a spam-ului. 

”Ne pare foarte rău de greşeală. Profilurile au fost suspendate din greşeală de sistemele noastre automate şi au fost restabilite cât de repede posibil după ce am putut investiga situaţia. Ne pare rău pentru neplăcerile cauzate. Confirmăm că, în urma investigaţiei, am descoperit că blocările au fost rezultatul unei erori la sistemele noastre automate anti-spam”, este reacţia Facebook. 

Scandalul „stelelor“

Într-o încercare nefericită de a-şi spăla imaginea, Poliţia Română a demarat pe Facebook o campanie de evaluare a instituţiei (cu stele de la 1 la 5). Imediat după ce au dat drumul campaniei, un responsabil din cadrul instituţiei le-a sugerat angajaţilor - pe un grup intern de pe o reţea de socializare - să se mobilizeze şi să acorde 5 stele (punctajul maxim) Poliţiei Române. Drept urmare, poliţiştii au început să îşi acorde singuri cinci stele, încercând să recupereze pierderile. Unul dintre cei care au apreciat Poliţia este Valentin Rîciu, consilierul ministrului de Interne Carmen Dan, care a acordat cinci stele paginii de Facebook, pentru că, susţine el „este o instituţie care merită respect“.

În final, însă iniţiativa s-a întors împotriva instituţiei, care a primit în doar câteva ore peste 30.000 de recenzii negative. Mesajele critice au curs cu duiumul pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

„Aţi devenit o grupare ce executa ordinele unui penal. Judecătorul va anula actiunea initiata de voi. Sunteţi oficial în afara legii. Luaţi exemplul lui Firea, închideţi pagina de Facebook“, a scris un internaut. „Dau o singură stea pentru că doar în ultimul an am aflat că prin poliţie umblă traficanţi, violatori, complici şi hoţi. Acum nu ştiu unde să îi încadrez pe ăştia de au luat plăcuţele omului, dar poate mă ajutaţi. Când iei numerele omului în baza unui decret ce nu mai există, cum se numeşte?“, se întreabă un alt internaut.

Mulţi utilizatori au acuzat faptul că, la scurt timp după ce au revizuit negativ pagina oficială a Poliţiei Române, conturile lor de Facebook au fost blocate, cel mai probabil, prin introducere de parole random. „După ce am apreciat cu o stea reprezentanţa de stand up comedy de la sediul Poliţiei Române, m-am trezit cu un mesaj de la Facebook care mă atenţiona că au fost înregistrate activităţi suspecte asupra contului meu, motiv pentru care au fost nevoiţi să-l blocheze. A fost necesar să-mi schimb parola“, a scris un utilizator. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite