Scandalul Black Cube. Anturajul penal al ofiţerului SRI care a plătit pentru spionarea şefei DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, acuzat că i-ar fi plătit pe israelienii de la Black Cube să o spioneze pe Laura Codruţa Kovesi, are legături cu numeroase VIP-uri certate cu legea. Printre acestea se numără Alina Bica, avocata acesteia, Laura Vicol, şi Vladimir Ciorbă, inculpat în dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta.

Fostul şef al Grupării Sectoare informativ-Operative din Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere Terorism a SRI, Daniel Dragomir a ajuns după gratii pentru următoarele 30 de zile, deoarece ar fi pus la cale şi ar fi plătit pentru hărţuirea şi denigrarea şefei DNA, Laura Codruţa Kövesi. Decizia luată de Tribunalul Bucureşti miercuri seară nu este definitivă, dar este executorie. Aşa că Dragomir a fost dus în arest de procurorii DIICOT care instrumentează cazul.

Împotriva acestuia au fost formulate nu mai puţin de şase capete de acuzare: constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

Dragomir ar fi plătit sute de mii de euro pentru a-i angaja pe spionii israelieni de la Black Cube, însă, se pare că ar fi fost doar un intermediar care a acceptat să-I angajeze pe spioni pentru a se răzbuna pe şefa DNA pe care o consideră responsabilă de trimiterea lui în judecată.

Legături periculoase

Contul de Facebook al lui Daniel Dragomir dezvăluie câteva relaţii cel puţin interesante. Fostul ofiţer SRI şi soţia sa sunt în relaţie de strânsă prietenie cu Laura Voicu (fostă Vicol), avocata Alinei Bica, fostă şefă a DIICOT. În câteva dintre fotografiile făcute împreună la diverse petreceri, apare şi omul de afaceri Vladimir Ciorbă, care a fost arestat în 2015 în dosarul în care e implicat Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, Sebastian Ghiţă şi clanul Mircea şi Vlad Cosma, de la Ploieşti.

Daniel Dragomir pare a fi apropiat şi al altor VIP-uri certate cu justiţia. Într-un filmuleţ făcut de paparazzi în vara acestui an pe o plajă de fiţe din Mamaia, fostul ofiţer SRI şi soţia sa Marinela Zoica Dragomir sunt surprinşi într-o companie selectă: Alina Bica, soţul acesteia, Mircea Bica, precum şi Remus Truică.

Relaxată, Alina Bica se amuza la glumele făcute de Remus Truică şi soţia lui Dragomir. Puţin mai târziu, fosta şefă a DIICOT apare pe un şeslog lângă Marinela Zoica Dragomir, cărora li se alătură Daniel Dragomir.

„Cruciada“ lui Dragomir împotriva DNA

Tot pe Facebook, Daniel Dragomir a dat frâu liber aversiunii sale faţă de Laura Codruţa Kovesi. După ce a fost trimis în judecată de DNA, în ianuarie 2015, pentru trafic de influenţă, spălare a banilor, folosire de informaţii nedestinate publicităţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, Dragomir a pornit pe Facebook o mică „cruciadă“ împotriva Laurei Codruţa Kovesi şi a procurorilor anticorupţie. Fostul ofiţer SRI nu a ratat nicio ocazie de a-şi arăta aversiunea faţă de şefa DNA. 

image

Astfel, într-o postare din 7 septembrie, Dragomir aprecia că procurorii DNA „erdoganizează“ România.
Erdoganizarea României se întâmplă sub ochii noştri... Asta este ţară pe care dorim să o lăsăm copiilor noştri? O ţară de oameni care nu au voie să plece în străinătate? Care nu au voie să vorbească între ei? O ţară în care şi copiilor le este frică să vorbescă la telefon? O ţară în care liberă exprimare şi posibilitatea de a pune la îndoială marii conducători este ciuntită? Al catalea pas împotriva democraţiei vedem? DNA ne spune negru pe alb ce şi cum să alegem... Dar Laura Codruţa Kovesi aşa a fost aleasă? O ţară în care o mâna de neica nimeni, incompetenţi şi infatuati, ne-aleşi de nimeni şi numiţi în funcţii, re-re-re numiţi în funcţii, copii ai reminiscenţelor comunistoide, cele mai urâte portrete ale securismului fac legea?“, a scris Dragomir.

Într-o altă postare, din 11 iunie, a postat un comentariu ca urmare a clarificării abuzului în serviciu de către Curtea Constituţională. „Aşa la o analiză simplă, doamna Kovesi pare să simtă că finalul abuzurilor staliniste se cam apropie... Oricum, din punct de vedere PR, campania din ultimele săptămâni este penibilă... Plus că m-am plictisit şi eu. În fiecare zi tot iese să plângă în media. Dar altă treabă nu are? La birou mai merge? Mai vreau să văd şi eu altceva la ştiri... De doi ani numai Kovesi-mascaţi-percheziţii-servicii... Da gata, m-am săturat de voi...“, a scris fostul ofiţer SRI.

image

Reacţia la scandalul Black Cube

Deşi obişnuit să comenteze toate subiectele zilei, cu predilecţie cele legate de justiţie, deloc surprinzător, Daniel Dragomir nu a făcut niciun comentariu pe marginea scandalului Black Cube. A avut însă o singură „scăpare“. La 12 mai, dată la care scandalul Black Cube era în toi, Dragomir a făcut un comentariu pe marginea unui interviu dat de Laura Codruţa Kovesi: „Kovesi se simte înconjurată de duşmani: Se încearcă intimidarea judecătorilor. Lucrăm pe avarie!“.
Fostul sereist a notat: „De citit cu atentie.... Eu cred mai degrabă că avem o problemă la căputz...“.

Un alt internaut a comentat: „Kovesi e numele de domnişoară sau l-a moştenit de la shpionul moghior?“. Întrebare la care Daniel Dragomir a răspuns în glumă: „Eu zic să nu o întrebaţi... Poate o intimidaţi şi vă arestează... Aveţi aşa un aer de BlackCube...“.

Cine este Daniel Dragomir

Născut în august 1978 la Bacău, Daniel Dragomir a devenit locotenent colonel în rezervă al SRI la doar 35 de ani. După ce a fost pus pe liber, Dragomir a intrat în afaceri.

În 2013, el a preluat firma de publicitate Daiman Public Relations SRL din Bucureşti, prin intermediul Daiman Media SRL, redenumită în aprilie 2014 Peer House Communication SRL. Tot în aprilie 2014, Daniel Dragomir şi soţia sa, Marinela Zoica Dragomir, şi-au cesionat participaţiile din Daiman Public Communication către ceilalţi asociaţi.
O altă afacere a lui Dragomir, demarată tot în 2013, a fost o agenţie imobiliară. Firma Emar Investment Group SRL i-a adus însă ghinion fostului sereist.

Anul trecut, Dragomir a fost trimis în judecată de DNA, sub acuzaţia că a luat mită peste 2 milioane de lei de la omul de afaceri libanez Rami Ghaziri, pentru a interveni la funcţionari din Ministerul Finanţelor, ANAF şi Garda Financiară în vederea opririi unor controale sau pentru rambursări de TVA.

Daniel Dragomir este acuzat că a primit de la Ghaziri 374.078 de euro în contul soacrei sale şi 18.000 euro, reprezentând salariul lunar de 8.000 lei, primit de soţia sa, în calitate de administrator al firmei Emar Investments Group. Cheltuielile cu înfiinţarea şi dotarea societăţii ar fi fost făcute tot de Ghaziri, inclusiv un autoturism Porsche Cayenne.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite