Scafandrii dispăruţi, loviţi de o barcă de salvare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scafandrii dispăruţi la 9 septembrie, la patru mile marine de Capul Tuzla, ar fi putut muri loviţi de barca de salvare a epavei Medy pe care o cercetau. Din cauze încă necunoscute, mecanismul de lansare al bărcii s-a declanşat, schimbând poziţia ambarcaţiunii de salvare.

Concluziile raportului întocmit de militarii de pe nava „Grigore Antipa", cei care i-au căutat timp de cinci zile pe Cristian Zarafu (38 de ani) şi Cătălin Ispas (26 de ani), adânceşte şi mai mult misterul în acest caz. Investigaţia scafandrilor militari face obiectul unui raport care deocamdată nu a fost dat publicităţii.

Mai citeşte şi:

Botoşani: Onoruri militare şi ploaie de lacrimi pentru pompierul erou! Astăzi, Marius Loghin a plecat la cer!( FOTOGALERIE!)

Cei doi scafandri au murit pe contract de colaborare

Afacerea „scafandri pe Dunăre”: milioane de euro deturnate de firmele-căpuşă ale foştilor directori

Cei doi scafandri coborâseră în adânc să cerceteze epava navei greceşti Medy, scufundată cu o săptămână înainte. „La plecare, echipajul de pe Medy pregătise barca de salvare, însă nu a apucat să o lanseze. În primele filmări, făcute cu patru zile înainte de dispariţia colegilor noştri, barca este în poziţia normală.

Constanţa: Dispăruţi în mormântul Mării Negre

Acum a fost găsită declanşată, pregătită de lansare la apă, înfăşurată de parâma cu care se ghidau scafandrii. Aceasta era ruptă, legată de o balustradă a epavei", au precizat surse din rândul celor care au participat la căutări.

„Dacă barca s-a declanşat şi i-a lovit, trebuie să ţinem cont de faptul că ei, având echipament, aveau un grad redus de plutire. Ar fi putut să îşi piardă cunoştinţa şi să se înece, iar curentul în adâncime este atât de puternic, încât îi putea duce până la turci", a declarat, pentru „Adevărul", Dumitru Dumitraşcu, şeful Grupului de Scafandri din cadrul Agenţiei Naţionale de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ANSVOM).  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite