Sărmana presă română

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Observ că incalificabilul act de violenţă comis asupra parlamentarului Mihai Goţiu  în urmă cu câteva zile în studiourile postului de televiziune b1tv de sociologul Mirel Palada se transformă încet-încet în modalitate de sporit ratingul,  subiect de tabloid şi prilej de manipulare politică.

În locul unei analize serioase, al unei hotărâri comune şi ferme a televiziunilor din România în privinţa felului în care vor fi trataţi pe viitor “invitaţii” la talk-show-uri , politicieni sau nu, ce se dovedesc total lipsiţi de bună creştere şi care habar nu au de civilizaţia dialogului, apar radicalizări şi ridiculizări ce dovedesc încă o dată încatenări politice situate mai presus de orice urmă de deontologie. Banul, interesul, voia, ordinul stăpânului contează!

La Antena 3, de pildă, se face băşcălie în toată regula. Să ne mai mirăm atunci că în commenturile din josul editorialelor serioase care au abordat corect respectivul act de violenţă, se insinuează rânjete animalice de satisfacţie care nu fac decât să imite ceea ce au făcut cu o seară înainte marii formatori de opinie de genul pastorului Gâdea sau al pe viaţă condamnatului la infantilism Mircea Badea?

După ce a făcut paradă de prudenţă şi deontologie informându-ne când, cum şi în ce condiţii va difuza pe post înregistrarea a ceea ce s-a petrecut în timpul pauzei publicitare, postul de televiziune b1tv s-a gândit că nu ar fi deloc rău să încerce să tragă oarece profit la capitolul rating. La o astfel de operaţiune înhămându-se vineri seara doamna Nadia Ciurlin în persoană, plus doi-trei invitaţi complet lipsiţi de idee, substanţă şi charismă.

În editorialul  publicat în noaptea de vineri spre sâmbătă pe cristoiublog, probabil că şi în Evenimentul zilei, “maestrul” Ion Cristoiu pune de un fel de tocăniţă şi amestecă afacerea Palada cu afacerea Dragomir , neuitând să-şi deconteze public şi complet aiurea frustrările prilejuite de colaborarea eşuată cu Televiziunea lui Sorin Oancea. O face, scuipând, după metoda cunoscută, locul unde odinioară a lins.

În editorialul directorului şi patronului aceleeaşi gazetuţe, insul cu mari probleme Dan Andronic, “absolvent” cu diplomă de merit al şcolii de presă Ion Cristoiu” se crede isteţ şi manipulează astfel încât insinuează că vinovat de întreaga tărăşenie ar fi domnul Mihai Goţiu. “Jmecherul” de presă de cartier pe nume Dan Andronic nu suflă o vorbă despre comportamentul incalificabil al bătăuşului Palada care, în conformitate cu metoda pesedistă, probabil vizată chiar de dl. Liviu Dragnea, nu îl lăsa pe useristul Mihai Goţiu să ducă până la capăt nici măcar o singură idee.

Sărmană presă română!  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite