Soţul cântăreţei Sanda Ladoşi, arestat preventiv într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul din dosar: 4 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţul Sandei Ladoşi a fost arestat pentru 29 de zile FOTO Arhivă Adevărul
Soţul Sandei Ladoşi a fost arestat pentru 29 de zile FOTO Arhivă Adevărul

Soţul cântăreţei Sanda Ladoşi, omul de afaceri Ştefan Tache, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Decizia a fost luată, sămbătă, de Tribunalul Bucureşti şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti. Bărbatul este acuzat de evaziune fiscală, prejudiciul creat fiind de 4 milioane de euro.

Ştefan Tache a fost reţinut, împreună cu alţi cinci membri ai grupării, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în noaptea de joi spre vineri, pentru 24 de ore. Cei şase suspecţi au fost duşi în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. 

Potrivit procurorilor, omul de afaceri face parte dintr-un grup infracţional specializat în evaziune fiscală, care ar fi adus statului un prejudiciu de patru milioane de euro.  

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut joi 56 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Suceava, Călăraşi, Dâmboviţa şi Teleorman, la locuinţele membrilor unui grup infracţional care ar fi produs o evaziune fiscală de aproximativ patru milioane de euro prin neplata TVA, în urma unor circuite financiare fictive derulate prin 18 firme.

În urma percheziţiilor, la sediul DIICOT - Structura Centrală au fost duse la audieri 32 de persoane, procurorii emiţând ordonanţe de reţinere pentru şapte dintre acestea, printre care şi soţul Sandei Ladoşi, Ştefan Tache.

La percheziţii au fost găsite puşti de vânătoare şi pistoale cu aer comprimat

Anchetatorii au găsit la percheziţii mărfuri tranzacţionate ilegal, nouă puşti de vânătoare şi trei pistoale cu aer comprimat. Unele bunuri care aparţin suspecţilor au fost puse sub sechestru asigurător.

În acest dosar, procurorii DIICOT - Structura Centrală cercetează 11 persoane suspectate că au constituit în Bucureşti un grup de criminalitate organizată care, prin circuite financiare fictive derulate prin mai multe firme, a făcut achiziţii intracomunitare de materiale de construcţii.

„Membrii grupului infracţional au vândut apoi materialele de construcţii în România, dar au înregistrat operaţiuni nereale în evidenţele contabile ale unui număr de 18 societăţi comerciale pe care le controlau, pentru a reduce valoarea reală a TVA“,  a precizat DIICOT, într-un comunicat de presă.

Percheziţiile au fost făcute de procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi de la BCCO Bucureşti, Ploieşti şi Suceava, cu suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite