Salvamontiştii, solicitaţi de urgenţă de 28 ori în Ajunul Crăciunului. Cele mai multeapleuri au venit din Caraş - Severin şi din Braşov

Salvamontiştii, solicitaţi de urgenţă de 28 ori în Ajunul Crăciunului. Cele mai multeapleuri au venit din Caraş - Severin şi din Braşov

Dispeceratul Naţional Salvamont a primit în 24 de ore 28 de apeluri de urgenţă şi alte 27 prin care erau solicitate informaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Trei apeluri au fost pentru Salvamont Predeal, 5 apeluri pentru Salvamont Caraş Severin,1 apel pentru Salvamont Sinaia, 1 apel pentru Salvamont Maramureş, 5 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, 3 apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Gorj, 3 apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Mureş, 2 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 2 apeluri pentru Salvamont Buşteni, 2 apeluri Salvamont Bihor şi 1 apel pentru Salvamont Lupeni", anunţă Dispeceratul Naţional Salvamont.

De asemenea s-au mai primit alte 27 apeluri prin care se solicitau informaţii despre zona montană.

Peste cinci sute de salvamontişti sunt pregătiţi să intervină în zonele montane, odată cu vacanţa şcolară şi debutul sărbătorilor începând vârful sezonului turistic de iarnă, a mai anunţat Salvamont România.

Salvamontiştii au făcut o serie de recomandări pentru cei care-şi petrec sărbătorile la munte, pornind de la alegerea unor schiuri potrivite, abordarea cu precauţie a pârtiilor şi atenţie sporită pe pârtie, până la respectarea indicatoarelor de semnalizare şi a balizelor de marcare instalate pe pârtie şi pe traseele de schi pentru agrement.

De asemenea, salvamontiştii au oferit şi câteva sfaturi privind intervenţia în cazul producerii unui accident.

”Anunţaţi echipa locală Salvamont, specificând următoarele: numele dumneavoastră, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, când s-a produs accidentul şi locul unde se găsesc persoanele accidentate. Încercaţi să protejaţi locul accidentului şi accidentatul, amplasând pe pârtie la 5-6 metri în amonte, o bariera de schiuri înfipte în zăpadă, până la sosirea echipei Salvamont. Protejaţi termic accidentatul si încercaţi să îi asiguraţi suport psihologic”, precizează salvamontiştii.

Aceştia reamintesc turiştilor că echipele Salvamont sunt singurele structuri care deţin personal pregătit profesional şi atestat legal pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane, iar echipele pot fi alertate prin numărul unic de urgenţă 112.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările