Salariile din industria de apărare, acordate indiferent de existenţa comenzilor

Salariile din industria de apărare, acordate indiferent de existenţa comenzilor

Măsura a fost luată de Guvern pentru menţinerea personalului specializat din industria de apărare       FOTO Valentin Bolocan

Guvernul a adoptat, miercuri, o Ordonanţă de Urgenţă prin care se vor putea acorda banii necesari pentru menţinerea personalului specializat din industria de apărare.

"În şedinţa de Guvern de astăzi a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează legea 232/2016 privind industria naţională de apărare (...) E o măsură care corectează anumite deficienţe în legea industriei de apărare adoptată în anul 2016, în sensul că se procedează la simplificarea procedurii de autorizare şi înscriere în registru a operatorilor economici care au capacităţile pentru apărare în industrie", a anunţat, miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, informează Agerpres.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, este vorba de banii care se alocă pentru menţinerea personalului specializat din industria de apărare.
 
"După ce această ordonanţă de urgenţă va intra în vigoare, se va putea permite (...) autorizarea şi înscrierea în registru a operatorilor economici cu capital de stat din industria de apărare şi se vor putea acorda sume de bani necesare pentru menţinerea personalului specializat din industria de apărare, un instrument ce asigură faptul că industria de apărare românească şi expertiza de specializate nu vor fi afectate de fluctuaţiile de comenzi. E vorba despre banii de nucleu (...), adică suma de bani care se alocă pentru menţinerea personalului specializat din industria de apărare", a mai afirmat Nelu Barbu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: