Salariile angajaţilor din penitenciare vor creşte cu 10%, potrivit proiectului  publicat de Federaţia Sindicatelor din Penitenciare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a publicat, luni dimineaţă, proiectul de ordonanţă de urgenţă. Documentul prevede creşterea cu 10% a salariilor angajaţilor sistemului penitenciar începând cu luna octombrie şi cu 15 la sută pentru civilii care lucrează în instituţiile de apărare.

Săptămâna aceasta proiectul ar trebui să intre în Guvern, potrivit sindicaliştilor, care au publicat proiectul de ordonanţă de urgenţă luni dimineaţă.

Conform documentului, începând cu data de 1 octombrie 2017 se majorează cu 10% cuantumul brut al salariilor de funcţie ale poliţiştilor din Ministerul Afacerilor Interne şi unităţile/institutiile/structurile aflate in subordinea sa, cu excepţia celui care a beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016.

Acelaşi proiect prevede ca începând cu data de 1 octombrie 2017 se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu excepţia personalului civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa, precum şi a celui care a beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016.

 Majorările acordate personalului din cadrul instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, potrivit alin. (3) lit. b), alin. (5) si (6), se aplică la salariul de bază/soldă de baza/salariul de funcţie cuvenit/cuvenită, al cărui/cărei cuantum nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, şi se adaugă la acesta/aceasta, mai arată documentul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite