S-a stins o legendă: Costică Ştefănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1 mai 1985: România-Anglia 0-0, pe stadionul „23 August” din Bucureşti, în preliminarele Mondialului Mexic '86. Costică Ştefănescu, liberoul tricolorilor, în duel cu mijlocaşul englez Ray Wilkins FOTO Guliver/Getty Images
1 mai 1985: România-Anglia 0-0, pe stadionul „23 August” din Bucureşti, în preliminarele Mondialului Mexic '86. Costică Ştefănescu, liberoul tricolorilor, în duel cu mijlocaşul englez Ray Wilkins FOTO Guliver/Getty Images

Costică Ştefănescu, în vârstă de 62 de ani, care era internat la Spitalul Militar din Bucureşti din cauza unui cancer pulmonar, s-a aruncat de la balconul rezervei unde era spitalizat, nemaiputând suporta durerile provocate de boala de care suferea.

 „Mă lupt de câţiva ani cu boala, aşa cu m-am luptat cu adversarii în teren. Nu trec printr-o situaţie fericită, dar sunt un luptător”, spunea legenda Craiovei Maxima în urmă cu două luni. Boala a revenit însă într-o formă agresivă, iar suferinţa provocată l-a determinat pe fostul fotbalist să-şi pună capăt zilelor.

Surse din cadrul Poliţiei au confirmat decesul, iar cazul a fost preluat de Parchetul Militar. „Am primit un apel la 112 în jurul orei 18.30, când am fost anunţaţi că un bărbat s-a aruncat de la etajul 5 al spitalului. Poliţiştii de la Secţia 20 sunt la faţa locului pentru a cerceta circumstanţele în care s-a produs tragedia”, au menţionat pentru „Adevărul” surse din cadrul Poliţiei Capitalei.

Fosta mare glorie a Universităţii Craiova s-a tratat iniţial la o clinică privată din Frankfurt, fără niciun rezultat. „Pentru că avea un singur rinichi, Ştefănescu nu suporta citostaticele. În Germania, a încercat un tratament cu citostastice naturale“, susţine Stan Ungureanu, care a fost ieri la Spitalul Militar şi s-a recomandat ca fiind cel mai bun prieten al fostului fotbalist.

Beldeanu: „Avea o voce stinsă“

Potrivit informaţiilor oferite de persoane apropiate lui Costică Ştefănescu, acesta slăbise foarte mult. În ultimul timp, el era hrănit artificial, deoarece nu mai putea să se alimenteze normal.

Dintre foştii săi colegi de la Craiova Maxima, Ştefănescu era vizitat de Aurică Ţicleanu şi Ion Geolgău. Mai vorbea la telefon cu Aurică Beldeanu, ultima oară chiar ieri-dimineaţă. „Avea o voce stinsă, nu am putut să înţeleg tot ce mi-a spus“, spune Beldeanu. „În tinereţe, Costică Ştefănescu se uita în oglindă şi avea un corp de invidiat. Înainte să moară avea 35-40 de kilograme. Costică Ştefănescu a murit pentru că n-a mai suportat să se vadă aşa, n-a mai suportat să treacă prin asemenea chinuri“, spune şi Alexandru Boc, fostul său coechipier. În schimb, Stan Ungureanu, un apropiat al fostului mare fundaş, ne-a declarat că pacientul „ajunsese de la 74 la 71 de kilograme, în ultima lună. Se simţea din ce în ce mai rău“.

„Eu n-am putut să merg nici la spital. Am vrut să rămân cu imaginea lui, de om mândru, de căpitan”, spune Sorin Cîrţu.

A fost căsătorit de două ori

Ştefănescu a avut două mariaje. Cu prima soţie, Mariana Nedelcu, a avut doi copii: Loredana (37 de ani) şi Valeriu (35 de ani). A divorţat în 2000, iar în 2001 s-a recăsătorit cu Maria, care avea două fete dintr-o relaţie anterioară. Ştefănescu era şi bunic, fiica sa având două fetiţe gemene, iar băiatul o fată. În 1997, marele fotbalist a construit împreună cu soţia sa Maria hotelul „Maryland“, chiar pe faleza din staţiunea Eforie Nord. În 2004, familia Ştefănescu şi-a extins afacerea, ridicând un alt hotel în Eforie Nord, „Evelyne“, botezat după nepoţica Mariei.Citiţi mai multe despre moartea lui Costică Ştefănescu:

FOTO Costică Ştefănescu, fostul mare fotbalist al Universităţii Craiova, s-a sinucis la Spitalul Militar din Bucureşti

Costică Ştefănescu (62 de ani), fostul mare fotbalist al Universtităţii Craiova, s-a sinucis marţi după-amiază la Spitalul Militar din Bucureşti. Acesta s-a aruncat de la balconul salonului unde era spitalizat. Ştefănescu suferea de cancer, iar durerile provocate de boală deveniseră insuportabile.

Crescut de Steaua, consacrat la Universitatea Craiova şi retras de la FC Braşov. Povestea celui mai bun libero din fotbalul românesc

Se spune că fotbalul românesc a avut trei mari libero, Apolzan, Ştefănescu şi Belodedici, însă fostul căpitan al "Craiovei Maxima" a redefinit noţiunea de şef al defensivei.

S-a stins o legendă: Costică Ştefănescu

Costică Ştefănescu, în vârstă de 62 de ani, care era internat la Spitalul Militar din Bucureşti din cauza unui cancer pulmonar, s-a aruncat de la balconul rezervei unde era spitalizat, nemaiputând suporta durerile provocate de boala de care suferea.

Averea lăsată de Costică Ştefănescu, estimată la 4.500.000 de euro

Costică Ştefănescu a lăsat în urmă o avere de 4.500.000 de euro.  Fotbalistul a investit împreună cu soţia sa suma de 1.800.000 de euro în două hoteluri situate în staţiunea Eforie Nord.

Fratele lui Costică Ştefănescu face lumină: „S-a sinucis! Ne-a scris tuturor că ne iubeşte şi ne-a rugat să-l iertăm“

Moartea lui Costică Ştefănescu este privită de o parte din familie drept accident, în timp ce cealaltă ia în calcul varianta sinuciderii.

Ştefănescu, fotbalistul cu valiză-diplomat

Când ştirea morţii lui Costică Ştefănescu a făcut ţăndări liniştea oraşului toropit de căldură, un tânăr îmbrăcat într-un tricou albastru al Universităţii Craiova a fugit la Spitalul Militar ca să aprindă două candele pe trotuar.

FOTO Sinuciderea lui Costică Ştefănescu, între goana după audienţă şi tragedia fără glorie a dispariţiei unei legende

 Marţi. 20 august. Afară sunt peste 30 de grade, deşi e trecut de ora 18.00. O burtieră galbenă ale cărei margini ies întotdeauna din suprafaţa ecranului anunţă: „Costică Ştefănescu a murit”.

FOTO Trupul fostului fotbalist Costică Ştefănescu, decedat marţi, a fost adus la stadionul "Ion Oblemenco"

Sicriul cu trupul fostei glorii a Ştiinţei a ajuns aseară, la miezul nopţii, la Craiova, unde va fi înmormântat sâmbătă. Cheltuielile vor fi suportate de autorităţi, pentru că Ştefănescu era cetăţean de onoare al oraşului.

Soţia lui Costică Ştefănescu infirmă varianta sinuciderii. Ce s-a întâmplat de fapt cu fostul mare internaţional român

"Costică Ştefănescu s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 6 al Spitalului Militar". Aşa a sunat ştirea care a cutremurat România marţi seara

Cătălin Striblea: Fotbaliştii pe care ţi-i arată tata

„«Stai, mă, şi tu într-un loc şi uită-te la televizor! Uite-l pe Ştefănescu. Mare fotbalist!» Atenţionarea tatei e probabil prima mea amintire palpabilă despre fotbal”, scrie Cătălin Striblea, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite