Rusia monitorizează în Marea Neagră nava americană de intervenţie rapidă USS Yuma

Rusia monitorizează în Marea Neagră nava americană de intervenţie rapidă USS Yuma

USNS Yuma FOTO U.S. Navy photograph by Bill Mesta

Forţele navale din Rusia monitorizează cu atenţie nava militară americană USS Yuma, aflată în Marea Neagră, şi organizează exerciţii navale, a avertizat, luni, Moscova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nava de intervenţie rapidă USS Yuma a ajuns duminică în Marea Neagră, fiind a treia misiune de acest fel.
 
„Flota Mării Negre escortează nava americană de intervenţie rapidă USS Yuma, care se află în Marea Neagră”, a transmis Centrul de Management al Apărării din cadrul Preşedinţiei Rusiei, conform publicaţiei Express, arată mediafax.ro. Fregata rusă Amiral Essen şi nava Mirazh, dotată cu rachete, au efectuat exerciţii militare în Marea Neagră. „În etapa iniţială, echipajele navelor au efectuat pregătiri de luptă şi pentru deplasări maritime (...)”, a transmis Flota militară rusă a Mării Negre, citată de agenţia de presă Tass.
 
Statele Unite trimit frecvent nave militare în Marea Neagră, în cadrul măsurilor NATO pentru descurajarea Rusiei.
 
USNS Yuma (T-EPF-8), care a intrat în serviciu cu numai doi ani în urmă, are dotări de ultimă oră, o viteza maximă de 80 de kilometri pe oră şi, în afară de echipaj, poate transporta peste 300 de puşcaşi marini total echipaţi. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: