Rudel Obreja, implicat într-un accident mortal: „Nu am niciun fel de vină“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rudel Obreja

Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost implicat într-un accident, în urma căruia o persoană a decedat. Anunţul a fost făcut de Obreja pe Facebook, care asigură că nu a avut niciun fel de vină în tot ce s-a întâmplat.

„Din păcate, am fost implicat într-un accident auto cu urmări foarte grave, petrecut pe Autostrada 3. Mi-a fost lovit autoturismul din spate, fiind avariat destul de rāu. Grav este cā o persoană dintr-un alt autovehicul a decedat. Copiii mei, soţia şi eu suntem cu toţii nevătāmaţi. Vreau sā vā asigur cā nu am niciun fel de vinā în tot ce s-a întâmplat“, scrie Obreja pe Facebook.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, condamnat în dosarul „Gala Bute”, a ieşit din închisoare la 20 decembrie 2018, declarând că ceea ce s-a întâmplat la completurile de 5 judecători - a căror constituire a fost declarată ilegală de Curtea Constituţională - este „o imensă ticăloşie”.

Rudel Obreja a fost condamnat în iunie 2018, de instanţa supremă, la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Obreja a făcut contestaţie în anulare, fiind invocată decizia CCR privind constituirea completurilor de 5 judecători de la ÎCCJ, iar magistraţii au dispus ca el să fie eliberat din detenţie, până la soluţionarea cauzei.

Pe 2 octombrie 2018, premierul Viorica Dăncilă a sesizat CCR în legătură cu existenţa unui conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) cu privire la formarea completelor de cinci judecători de la instanţa supremă.

Controversele au început după ce a intrat în vigoare Legea 304/2004 de modificare a legii privind organizare judiciară. Aceasta prevede că vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi preşedintele Secţiei Penale nu mai conduc completele de 5 judecători, ci toţi magistraţii din complet sunt traşi la sorţi.

După dezbateri, Curtea Constituţională a României a decis că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să schimbe imediat, prin tragere la sorţi, toţi membrii completurilor de 5 judecători, ca urmare a constatării existenţei unui conflict juridic de natură constituţionnală între Parlament şi ÎCCJ.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite