Romeo Beja, fost lider al minerilor, capturat în sediul Curţii de Apel Bucureşti la 11 ani de la condamnare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romeo Beja, fostul „locotenent” al lui Miron Cozma, a fost prins miercuri de poliţiştii bucureşteni. Acesta era căutat de 11 ani pentru punerea în executare a unui mandat de 5 ani de închisoare, pedeapsă primită în dosarul Mineriadei.

Potrivit unor surse din Poliţie, Romeo Beja a fost depistat miercuri la Curtea de Apel Bucureşti unde se prezentase la un termen într-o altă cauză.

El a fost prins de poliţişti care l-au dus la Penitenciarul Rahova pentru punerea în executare a mandatului de 5 ani de închisoare, pedeapsă primită pe 28 septembrie 2005.

Romeo Beja a părăsit ţara înainte de aflarea sentinţei definitive de la Curtea Supremă. El ar fi locuit în Austria unde ar fi cerut şi chiar obţinut azil politic.

În noiembrie 2015, Beja a contestat executarea pedepsei la Curtea de Apel Bucureşti şi, după două amânări pentru lipsă de procedură, a fost citat să se prezinte la instanţă pe 24 februarie, arată news.ro.

Beja a fost pus sub acuzare pentru ultraj contra bunelor moravuri în formă agravantă, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, toate în legătură cu violenţele produse de mineri în 1999, atunci când li s-a blocat deplasarea către Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite