ROMATSA, raport preliminar: Aeronava BN2 emitea un semnal de urgenţă care trebuia decriptat la Moscova, ceea ce nu s-a întâmplat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un raport preliminar al ROMATSA precizează faptul că au existat informaţii de la aparatele aflate in zbor că avionul prăbuşit avea funcţională staţia de transmitere a unui semnal in caz de urgenţă, însă semnalul trebuia decriptat la Moscova, ceea ce nu s-a întâmplat deoarece experţii  nu au răspuns apelurilor telefonice şi mesajelor electronice ale părţii române, potrivit Digi 24.

„Au existat informaţii de le aeronavele in zbor despre emisia staţiei ELT a aeronavei YRBNP, dar nu a existat informare de la centrul COSPAS-SARSAT, prin centrul alocat de la Moscova (MCC), fiind ulterior contactat MCC de către ROMATSA (telefonic şi e-mail), fără niciun rezultat”, este precizat în documentul citat de Digi 24.

Coordonatele avionului au fost confirmate de unul dintre pasageri la ora 16.30.

„La ora 16.30 ISU Alba a confirmat că există coordonatele geografice de la pasager de pe telefonul mobil şi a transmis aceste coordonate”, potrivit documentului.

Informarea cu privire la existenţa unei aeronave care a aterizat forţat a fost primită de ISU Oradea la 16.04. Aceasta aeronava era localizată la sud de lacul Fântânele cu coordonatele de localizare, specifică raportul preliminar al ROMATSA.

Informaţia că avionul a căzut între peştera Scărişoara şi Huedin a fost primită la 16.08 când ISU Alba a confirmat informaţia şi poziţia.

Citeşte mai multe pe această temă:

De ce n-a folosit Poliţia sistemul de localizare GSM: este destinat doar „cauzelor penale“ şi numai cu mandat

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, a precizat, marţi, că în cazul operaţiunii de salvare declanşată în urma accidentul aviatic care a avut loc luni în Munţii Apuseni au existat „probleme foarte mari de comunicare” şi că din cauza legislaţiei, victimele nu au putut fi găsite mai repede. Pe de altă parte, Poliţia Română a precizat că sistemul de urmărire din dotare nu poate fi folosit decât cu acordul magistraţilor.

Medic supravieţuitor: Datorită lui Iovan suntem în viaţă. Tânăra care a murit avea 23 de ani şi era studentă în anul V. Rezultatul autopsiei

Victimele accidentului aviatic de la Cluj sunt în stare stabilă. Mai mult, medicul Radu Zamfir, cel care a ţinut legătura telefonic cu salvatorii după prăbuşirea aeronavei s-a întors marţi în Capitală. Pe de altă parte, Ministerul Apărării Naţionale a informat că tânăra care a murit în accident are 23 de ani, este studentă în anul V, şi în această misiune participa ca voluntar. Rezultatele autopsiei: studenta şi Adrian Iovan au murit de frig.

Fratele studentei care a murit în avionul pilotat de Iovan: Nu are rost să căutăm vinovaţi. Avionul era un sicriu cu aripi

Aurelia Ion, tânără studentă la Medicină care a murit, ieri, în accidentul aviatic din Cluj a lăsat în urmă o familie îndoliată care spune că nu încearcă să caute vinovaţi, dar că se simte deranjată de mediatizarea excesivă a acestui accident

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite