Românul care a inventat un cuvânt nou, folosit acum în întreaga lume. Cine este vizionarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horace Dediu FOTO evolvearena.com
Horace Dediu FOTO evolvearena.com

Un român a inventat un nou cuvânt, folosit acum pe scară largă în întreaga lume. Cuvântul a fost folosit pentru prima dată în cadrul unei conferinţe internaţionale şi preluat rapid datorită semnificaţiei sale specifice.

Un român a inventat un nou cuvânt, folosit acum în toată lumea

Horace Dediu este un analist româno-american, axat pe telefonia mobilă şi, îndeosebi, pe compania Apple. El a inventat termenul de „micromobilitate”, care se referă la categoria de transport cu vehicule mici, scrie Business Magazin, citat de Mediafax.

Dediu s-a născut în Dumbrăveni, România, şi a studiat în Massachusetts după ce părinţii săi au emigrat în Statele Unite. A absolvit ingineria computerelor la Tufts University, iar ulterior, un program MBA în administrarea afacerilor de la Universitatea Harvard. În prezent locuieşte în Helsinki (Finlanda).

Horace Dediu este cel care a inventat termenul de „micromobilitate”, care se referă la categoria de transport cu vehicule mici, uşoare, folosite de obicei cu viteze mai mici de 25 km/oră şi conduse de utilizatori - printre acestea se numără bicicletele - electrice sau nu, scuterele electrice, trotinetele etc.

Potrivit Business Insider, Horace Dediu a lucrat vreme de mai bine de opt ani la Nokia şi este fondatorul platformelor asymco.com şi micromobility.com.

„Acum sunt un analist care lucrează singur încercând să explice multe lucruri, cele mai multe dintre acestea fără succes”, se autodescrie el pe profilul personal de LinkedIn.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite