Romanul „Enigma Otiliei” s-a distribuit astăzi împreună cu ''Adevărul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul semnat de George Călinescu s-a distribuit astăzi împreună cu „Adevărul”,  la preţul de 7,99 de lei. Intitulat iniţial „Părinţii Otiliei”, romanul „Enigma Otiliei” de George Călinescu a fost publicat prima oară în 1938.

Cartea începe cu prezentarea lui Felix Sima, care cutreiera străzile în căutarea casei unchiului său din Bucureşti, Costache Giurgiuveanu.

„Într-o seară de la începutul lui iulie 1909, cu puţin înainte de orele zece, un tânăr de vreo optsprezece-nouăsprezece ani, îmbrăcat în uniformă de licean, intra în strada Antim, venind dinspre strada Sf. Apostoli cu un soi de valiză în mână, nu prea mare, dar desigur foarte grea, fiindcă, obosit, o trecea des dintr-o mână într-alta (...), scrie George Călinescu.

După ce a murit tatăl său, Felix a fost încredinţat „unchiului Costache”, un bătrânel care avea „capul atins de o calviţie totală”, cu „faţa aproape spână”. În aceeaşi seară de început de iulie, Felix a revăzut-o şi pe „verişoara Otilia”, fiica lui Costache Giurgiuveanu, de care se ataşează în scurt timp.

În camera „încărcată de un fum des şi înţepător de tutun ca o covertă de vapor pe Marea Nordului”, Felix a făcut cunoştinţă cu Pascalopol, un bărbat la vreo cincizeci de ani, „oarecum voluminos, cărnos la faţă şi rumen ca un negustor, însă elegant prin fineţea pielii şi tăietura englezească a mustăţii cărunte”, cu „tanti Aglae”, sora lui Costache Giurgiuveanu, „o doamnă cam de aceeaşi vârstă cu Pascalopol, însă cu părul negru, pieptănat bine într-o coafură japoneză”, cu faţa „gălbicioasă, cu buze subţiri, acre, nasul încovoiat şiacut” şi cu „verişoara Aurelia”, o fată cam la 30 de ani, „cu ochii proeminenţi ca şi ai Aglaei, cu faţa prelungă, sfârşind într-o bărbie ca un ac, cu tâmple mari încercuite de două şiruri de cozi împletite”.

Informaţii despre cărţi

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42
E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul”, în formula „ziar + carte”!

Abonamentele se pot face

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca” pentru a te abona la „Adevărul“ (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul” (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin  e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi cartea la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Pentru sesizări sau informaţii suplimentare contactaţi-ne la: biblioteca@adevarul.ro; carte@adevarul.ro; reclamatii@adevarul.ro sau la tel: 021 407 76 38; 021 407 76 51

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite