Românii „zburători“ care i-au uimit pe londonezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri care practică noul sport extrem denumit parkour şi-au arătat agilitatea pe acoperişurile clădirilor din Londra. Florin Mârza, Alex Juravle, Cristi Glovaschi şi Paul Ţurcanu au plătit câte 350 de lire sterline pentru a trăi senzaţii tari. Traffalgar Square şi Palatul Buckingham s-au numărat printre „ţinte“. 

Patru traceuri români şi un fotograf profesionist au mers special în capitala Angliei pentru a face salturi mortale şi pentru a „zbura" de pe un acoperiş pe altul. „A fost o experienţă incredibilă, mai ales că Londra este cel de-al doilea oraş ca importanţă din punct de vedere al popularităţii parkourului după Lisses din Franţa", a spus gălăţeanul Florin Mârza.

Citiţi şi:

Un gălăţean se aruncă de pe clădiri în Londra. Află aici de ce! - VIDEO

VIDEO Omul păianjen de Galaţi, erou pe internet

Răzvan Sabău - „Free-running-ul îmi dă o stare de libertate"
Tinerii fac spectacol în parcuri şi pe esplanadă

Ceilalţi trei curajoşi sunt clujenii Cristi Glovaschi şi Paul Ţurcanu şi bucureşteanul Alex Juravle. Nu a scăpat „nesărit" niciun obiectiv turistic important al capitalei Regatului Unit al Marii Britanii, printre care Traffalgar Square, metroul sau Palatul Buckingham.Ei nu sunt la prima aventură de acest gen, întrucât anul trecut au vizitat chiar oraşul Lisses, în care s-a inventat parkour.

„Acum, la Londra, ne-am întâlnit şi cu un prieten finlandez, pe care îl cunoscusem anul trecut în Franţa. Parkour creează legături foarte puternice între practicanţi şi niciodată nu a fost vorba de o competiţie în adevăratul sens al cuvântului. Fiecare învaţă de la ceilalţi, pentru a-şi perfecţiona tehnica", a declarat „Skypici", numele de traceur al lui Mârza.

Aventura a fost pusă la punct cu trei luni înainte, iar excursia a costat aproximativ 350 de lire sterline de persoană. „Pe lângă antrenamente, ne-am şi plimbat foarte mult. Din păcate, nu am reuşit să o vedem pe regină decât în varianta artificială, la muzeul figurilor de ceară", a mai spus Mârza.

Ghid din Slatina

Românii au avut ca ghid pe străzile Londrei un traceur din Slatina stabilit în capitala Angliei. Mădălina Ene, fotograful traceurilor, îi ştie de câţiva ani pe tineri. „Îi cunosc încă din 2006 pe aceşti băieţi, iar anul trecut am decis să plecăm prin lume o dată pe an", a declarat Ene.

Ce este parkour

Parkour este o disciplină inspirată din posibilităţile încă necunoscute ale corpului omenesc. Se axează pe mişcarea neîntreruptă peste, pe sub, în jurul şi chiar prin obstacole naturale sau artificiale. Mişcările sunt variate: fugă, sărituri, căţărări sau tehnici mai complexe. Scopul este ca practicantul să-şi adapteze mişcarea la orice obstacol.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite