Românii de teapa lui Dan Puric trebuie să înveţe să tacă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului de a sancţiona Radioul Public pentru declaraţiile făcute de maestrul Dan Puric, în cadrul emisiunii „Maraton de Duminică”, este una cel puţin penibilă. Dan Puric „şi-a permis” să afirme fără probe că România este un „cuib mafiotic” şi că este condus de o „sleahtă de securişti”.

Emisiunea „Maraton de duminică", care a fost difuzată la Radio România Actualităţi (RRA) pe 13 octombrie, între orele 18.10 - 23.00 a fost analizată, joi 12 decembrie, cu mânie proletară de tribunalul CNA.

Mai pe scurt, membrii CNA au simţit că astfel de afirmaţii sunt dăunătore publicului şi trebuie taxate fără drept de apel. Adică cum îşi permite românul Dan Puric să se ducă la un post de radio plătit din banii tuturor românilor şi să mintă cu neruşinare că statul roman este condus de mafioţi? Românii trebuie să audă de la postul public de radio doar osanale închinate guvernărilor şi nimic mai mult.

Ba chiar, doamna Laura Georgescu, preşedintele CNA, a declarat în şedinţa de anchetă că ea conduce o instituţie din statul român şi că se consideră „instigată” de afirmaţiile făcute de Dan Puric în emisiune:

„Eu mă consider a fi parte în banda de mafioţi, întrucât conduc o instituţie din statul român”, a spus Laura Georgescu.

Demersul CNA ne transmite nouă, românilor de rând, un mesaj simplu. Să nu care cumva să declaraţi, Doamne Fereşte, pe la vreun post de televiziune sau de radio că statul român şi instituţiile sale nu sunt perfecte, că uite ce se poate întâmpla. Voi, cetăţenii români care vreţi să vă exprimaţi liber, trebuie să o faceţi pe la colţuri sau deloc. Spaţiul public este controlat de CNA şi este rezervat doar pentru cei ce acceptă faptul că România este o democraţie perfectă.

Nu contează că Băsescu îl face pe Ponta corupt sau că Ponta îl acuză pe Băsescu de toate relele pământului. Şi că Antonescu îi înjură pe rând şi pe Ponta, şi pe Băsescu. Nu contează că avem la tot pasul exemple de corupţie şi de proastă funcţionare a originalei democraţii mioritice.

Nu contează că libera exprimare este unul din drepturile fundamentale care fac o democraţie să funcţioneze şi  că toate lăturile şi scursurile societăţii ajung să intoxice audiovizualul românesc fără a exista o poziţie fermă a CNA.

Românii de teapa lui Dan Puric trebuie să înveţe să TACĂ!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite