Românii, sclavi în spălătoriile auto din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 400 de apeluri au fost înregiostrate la la linia antisclavie din Marea Britanie, în legătură exploatarea angajaţilor spălătoriilor de maşini din această ţară, o parte din victime fiind români.

Aceste apeluri au dus la 400 de sesizări către poliţie şi autorităţile locale, a şasea parte din cele 2170 de presupuse victime fiind români, a constatat organizaţia antitrafic Unseen, transmite vineri Agerpres, care citează Reuters. 

Potrivit unui raport al organizaţiei, în total circa un sfert dintre potenţialele victime ale sclaviei anunţate la linia telefonică specială provin de la spălătorii de maşini, care depăşesc astfel şantierele, saloanele de manichiură şi fermele.

Potrivit documentului, mii de lucrători de la spălătoriile de maşini din Marea Britanie sunt sclavi, fiind în majoritateoriginari din Europa de est, îndatoraţi, forţaţi să muncească în condiţii lipsite de securitate, lăsaţi fără documente şi supuşi la ameninţări, abuzuri şi violenţă. Prin campanii ale poliţiei şi organizaţiilor de caritate, dar şi printr-o nouă aplicaţie de telefonie mobilă, şoferii sunt încurajaţi să anunţe dacă au suspiciuni, iar în aprilie a fost lansată o anchetă parlamentară privind acest fenomen.

"Raportul subliniază importanţa crucială ca toată lumea să poată recunoaşte semnele sclaviei şi exploatării şi să fie dispusă să le raporteze", a subliniat Andrew Wallis, directorul Unseen.

Marea Britanie este considerată lider internaţional în combaterea sclaviei moderne, după ce a adoptat în 2015 o lege în acest sens cu câteva luni înainte ca Naţiunile Unite să adopte obiectivul de a se pune capăt muncii forţate şi sclaviei până în 2030. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite