Românii sunt principalii vinovaţi de infracţiunile din Londra, acuză un parlamentar britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Britanicii se tem că imigranţii le vor fura locurile de muncă
Britanicii se tem că imigranţii le vor fura locurile de muncă

Parlamentarul conservator britanic Philip Hollobone a declarat că românii ar trebui împiedicaţi să se mute în Marea Britanie din cauza numărului mare de infracţiuni pe care aceştia le comit pe teritoriul britanic.

„În prezent, există un val de infracţiuni şi furturi din buzunare în metrourile din Londra, iar 8 din 10 hoţi de buzunare sunt români“, a spus deputatul citat de publicaţia britanică „Huffington Post“.

El a precizat că cei care se opun imigranţilor nu o fac din motive rasiste, ci pentru că Marea Britanie „este aglomerată şi nu va reuşi să le facă faţă pentru multă vreme“, a spus Hollobone luni seară, în timpul unei dezbateri parlamentare privind imigraţia românilor şi bulgararilor ]n Marea Britanie. 

Cei care se îngrijorează din cauza imigraţiei nu şi-au pus niciodată problema culorii pielii, a culturii sau a ţării din care vin. Întotdeauna a fost vorba de numărul mare de persoane. Marea Britanie este una dintre cele mai aglomerate ţări din lume, iar noi pur şi simplu nu putem face faţă unui val de imigranţi, în special din ţările care au o cultură diferită de a noastră, cum este România şi Bulgaria“, a adăugat parlamentarul. 

Începând cu anul viitor, cetăţenii români şi bulgari vor avea aceeaşi libertate ca şi ceilalţi cetăţeni europeni de a circula şi de a lucra în Marea Britanie. Guvernul britanic a refuzat să dezvăluie câţi oameni vor alege să se mute în Marea Britanie, după ce controalele de tranziţie vor fi suspendate. 

Dar prim-ministrul român, Victor Ponta, a declarat pentru BBC Newsnight că „nimic semnificativ nu se va schimba în ceea ce priveşte migraţia românilor în Marea Britaniei. Cel mai mare val de imigranţi români a fost deja în perioada 2007-2008, principala destinaţie fiind Spania şi Italia. Nu este niciun pericol sau un val de imigranţi din Bulgaria sau România“, a precizat Victor Ponta.

Propagandă pe internet împotriva imigranţilor bulgari şi români

Duminică, ambasadorul Bulgariei l-a acuzat pe Nigel Farage, liderul Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP), că s-a angajat în „propagandă ostilă“ împotriva poporului său. „Au existat pliante pre-electorale ]n care se avertiza că bulgarii vor fi o ameninţare pentru sistemul social din Marea Britanie. Acest lucru este absolut inacceptabil într-o ţară europeană“, a mai spus el.

Farage a declarat că presiunea locuinţelor, educaţia  şi serviciile de imigrare „reprezintă o problemă majoră“, cu atât mai mult cu cât oamenii din alte ţări pretind beneficii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite