Românii din Noua Zeelandă, primii la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primii care vor merge la urne pentru a-şi alege preşedintele şi/sau la referendum vor fi românii din Noua Zeelandă. Începând cu ora 20.00, ora României, s-a deschis secţia de votare de la Auckland.

Următorii care se vor prezenta la vot sunt românii din Australia. Pe acest continent au fost organizate trei secţii - la Canberra, Sydney şi Melbourne.

Alegerile în străinătate se vor desfăşura pe parcursul a 35 de ore, dată fiind diferenţa de fus orar. Ca şi în România, votul se desfăşoară de la ora 7.00 la 21.00, ora locală.

Duminică, la ora 1.00, ora României, se vor deschide secţiile din extremul orient. Este vorba despre, şi anume din Tokyo (Japonia), Seul (Coreea de  Sud) şi Phenian (Coreea de Nord).

Ulterior se vor prezenta la vot românii din Filipine, Malaysia, China, Singapore, Indonezia, Thailanda, Vietnam, Kazahstan, India, Sri Lanka, Turkmenistan, Uzbekistan, Pakistan. Urmează secţiile din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Abu Dhabi, Dubai, Iran, Rusia, Maroc, Etiopia, Irak, Kenya, Kuwait şi Qatar.

Ultimii vor veni la urne românii de pe coasta de vest a SUA, din oraşele Los Angeles, Seattle, San Francisco, Las Vegas, Sacramento, Orange Country şi Portland.

Ministerul Afacerilor Externe a organizat 294 de secţii de votare în afara graniţelor, trimiţând 1,8 milioane de buletine de vot pentru prezidenţiale şi referendum.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite