Românii, pe primul loc în topul imigranţilor primiţi de Danemarca în 2013

Românii, pe primul loc în topul imigranţilor primiţi de Danemarca în 2013

Autorităţile de la Copenhaga au anunţat un „aflux fără precedent de imigranţi” în 2013. FOTO Shutterstock

Dintre cei aproape 60.000 de străini care au sosit anul trecut în Danemarca, peste 4.900 sunt români, urmaţi îndeaproape de polonezi şi sirieni. Numărul ridicat de imigranţi a determinat autorităţile de la Copenhaga să anunţe „un aflux fără precedent de imigranţi”, scrie „The Copenhagen Post”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Românii ocupă primul loc în topul imigranţilor sosiţi anul trecut în Danemarca, arată statisticile pe anul trecut, scrie presa daneză, citată de Agerpres. Astfel, dintre cei 59.274 de imigranţi, 4.919 au fost români, urmaţi de polonezi - 4.376 - şi sirieni - 2.500.

O treime dintre imigranţi provin din ţări non-occidentale, precum Siria, iar India şi China sunt bine reprezentate în statistici, cu circa 2.000 de imigranţi care sosesc din fiecare ţară.În afară de cei aproape 60.000 de imigranţi care sosesc, 21.441 de persoane cu cetăţenie daneză se întorc de asemenea în Danemarca.

„Ei vin în special din ţări ale Uniunii Europene”, a declarat sociologul Bent Greve, de la Roskilde University, pentru cotidianul „Metroxpress”. „Aceasta arată imaginea unei pieţe europene a muncii deschisă. S-ar putea dovedi cu timpul a fi un indiciu pozitiv pentru economia daneză”, a adăugat el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările