FOTO Românii din diaspora primesc pixuri. Păzeaaaa!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Ana a adus un borcan de murături. Îi ţine rînd la vot Ştefanei. Londra 2“. Românii din diaspora primesc pixuri. Păi atunci păzeeea, că uite ce ştiu să facă cu ele.

În ţară, ca să voteze, studenţii au primit o mini vacanţă electorală, profesorii şi-au umplut buzunarele cu promisiuni de bani de cărţi şi de pantofi, nişte cetăţeni români din Republica Moldova sunt duşi la secţia de votare din Călăraşi pe gratis, dus-întors, dacă votează cu cine trebuie, iar biserica a început o cruciadă pentru un „pontificat”.

Pentru că au cerut mai multe secţii de votare, românii din diaspora primesc pixuri.

Păi atunci păzeaaaaa, că uite ce ştiu să facă cu ele.

image

Cîţiva tineri din Londra şi-au scris cu pixul numele, pe un cartonaş de hîrtie, şi calitatea: „om de rând”. Le-au aşezat pe trotuar. Lângă o carte, o sticlă, un rucsac, în faţa Ambasadei României. Ca să-şi prindă rând, la votat.

Nu cred că tinerii români londonezi au pixuri Harley Davidson, dar la o adică ştiu să tureze motoarele, pe tăcute, chiar şi cu pixuri chinezeşti, de unică folosinţă.

Oameni buni, nu le mai trimiteţi ciurucuri din ţară, găsesc ei, de nevoie, la pakistanezul din colţ, un fish and chips ceva, o şaorma, să-şi prindă la inimă şi să înmoaie ştampila uscată, încuiată în sertarele guvernaţilor de-acasă.

image

FOTO Sebastian Heroiu

Sunt acelaşi grup creativ care a participat la protestele anti Roşia Montana din Londra. Şi de data acesata „pixul” lor poate face diferenţa:

„Până duminică, e timp berechet, pentru secţii suplimentare şi pentru perfecţionarea jonglatului cu mandarine.”

„Ana a adus un borcan de murături. Îi ţine rînd la vot Ştefanei. Londra 2”

„Cele trei mandarine primite de la Moş Gerilă. Pentru că nu ţin de foame toată iarna, am zis măcar să-mi ţină de cald. Apoi, 7 ore la o coadă necesită mult exerciţiu. Ideale pentru încălzit mâinile. Şi trezit mintea. Ca să dăm cu ştampila apăsat.”

Ţineţi rînd!

(pe Facebook  #tinetirand)

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite