România/Grecia. Traficul rutier va fi restricţionat începând cu ora 18.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 50.000 de români sunt aşteptaţi marţi pe stadion la meciul România - Grecia FOTO Mediafax
Aproape 50.000 de români sunt aşteptaţi marţi pe stadion la meciul România - Grecia FOTO Mediafax

Traficul rutier în zona stadionului Arena Naţională nu a fost încă restricţionat, poliţiştii precizând că se va recurge la acest lucru abia în jurul orei 18.00 când sunt aşteptaţi suporterii pe stadion. Iniţial, oamenii legii anunţaseră că marţi, din cauza meciului, traficul va fi restricţionat începând cu ora 15.00. Meciul de fotbal România – Grecia va aduce pe stadion peste 1.700 de susţinători ai echipei elene, dar şi aproape 50.000 de români.

Cu toate că Brigada Poliţiei Rutiere anunţa luni că traficul rutier în zona stadionului Arena Naţională va fi restricţionat marţi după ora 15.00, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Andrei Codău, a declarat pentru adevarul.ro că această măsura se va lua abia în jurul orei 18.00, chiar 19.00 când sunt aşteptaţi suporterii pe stadion.

Codău avertizează că atunci când traficul va fi deviat zona se va aglomera mai ales că este oră de vârf când bucureştenii se îndreaptă spre case.

Astfel, după ora 18.00 vor fi închise: Str. Maior Coravu, între Şos. Mihai Bravu şi intrarea în Stadionul Naţional Arena, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson; Str. Vatra Luminoasă, între Şos. Mihai Bravu şi str. Pierre de Coubertin, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson, cu excepţia RATB, care va fi deviat începând cu orele 18:00 (mijloacele RATB vor întoarce la Depoul Vatra Luminoasă); Str. Pierre de Coubertin, între Str. Vatra Luminoasă şi Rondul de la intrarea în Stadionul Naţional Arena, dar şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson.

Excepţie de la restricţiile rutiere fac autovehiculele destinate situaţiilor de urgenţă, precum şi transportul RATB.

Accesul auto în incinta Stadionului Naţional Arena se va face prin intrările dinspre Bulevardul Basarabia, Strada Maior Coravu şi Strada Sergent Vasile Şerbănică.

Rute ocolitoare:

Şoseaua Mihai Bravu – Şoseaua Iancului – Şoseaua Pantelimon;

Bulevardul Unirii – Bulevardul Basarabia – Bulevardul Chişinău – Şoseaua Pantelimon.

trafic romania grecia

Meciul scoate pe străzile Capitalei peste 3.700 de poliţişti

Poliţiştii vor asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică în zona punctelor de frontieră şi pe traseele de deplasare, în zona Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, a Gării de Nord, în apropierea locurilor de cazare a suporterilor, în zonele turistice şi de agrement, precum şi pe căile de acces către şi dintre Arena Naţională.

Pentru a nu exista niciun fel de incident la meciul de marţi seara, în perioada 18-19 noiembrie, Poliţia Română a angrenat, suplimentar faţă de dispozitivul curent de siguranţă publică, 1.460 de poliţişti de la rutieră, 1.837 de poliţişti de la structurile de ordine publică şi 92 poliţişti de la transporturi. 

Peste 900 de jandarmi cu ochii pe suporteri

Mai mult, peste 900 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor ce vor fi prezenţi la meciul de fotbal de marţi seara dintre România şi Grecia.

Accesul spectatorilor se va face începând cu ora 18.30, doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

Peste o mie de suporteri greci sunt aşteptaţi la acest meci iar accesul acestora în incinta Arenei Naţionale se va face doar prin Poarta dinspre Strada Tony Bulandra. 

„Aşteptăm aproximativ 1.000 de suporteri din Grecia cărora li se vor adăuga circa 700 care fac parte din comunitatea elenă din România. Suporterii greci sunt însoţiţi de jandarmi până în Piaţa Constituţiei şi apoi mai departe în Centrul Istoric. În jurul orei 17.00, suporterii greci se vor întoarce la autocarele din Piaţa Constituţiei şi vor face deplasarea împreună cu jandarmii la stadion”, a spus Enache. 

Accesul auto va fi restricţionat în ziua meciului pe Str. Vatra Luminoasă iar strada va fi destinată parcării autocarelor şi microbuzelor fanilor greci.

Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor echipei naţionale care nu au permise de acces în parcările stadionului să lase autoturismele în zona îndepărtată de stadion pentru a nu îngreuna accesul în complexul sportiv. 

Regulamentul privind accesul pe stadion

Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Mai mult, aceştia nu au voie să ocupe alte locuri decât cele prevăzute pe documentele de acces, precum şi refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societãţii specializate de protecţie şi pază sau al forţelor de ordine. 

De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă. Participanţii la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.

   

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Mutu, desfiinţat de foşti colegi şi antrenori pentru gluma la adresa lui Piţurcă: cum a comentat selecţionerul gestul infantil al atacantului

România - Grecia / Fernando Santos: „Vom apăra cu dinţii avantajul”

Presa elenă nu le dă nicio şansă tricolorilor să întoarcă rezultatul din tur: „Suntem gata de calificare. Mergem în Brazilia via România!“

Grecii şi-au anunţat obiectivul pentru returul de pe „Arena Naţională“: cum va juca echipa pregătită de Fernando Santos

Grecia va fi susţinută pe Arena Naţională de jumătate din numărul românilor prezenţi la Pireu, în partida tur

Bişniţarii vând biletele la preţuri uriaşe. 800 de lei un tichet la tribuna a II-a

Mută şi Naşul? Milorad Mazici, arbitrul returului cu Grecia, e un apropiat al FRF

Piţurcă, forţat să nu mai joace ca Piţurcă: selecţionerul va schimba radical echipa. Grecia, încurajată de o serie excelentă în meciurile disputate în deplasare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite