România TV, B1 TV, Antena 3 şi Realitatea TV, amendate pentru emisiunile despre moartea lui Nicolaescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat patru televiziuni de ştiri pentru felul în care au abordat subiectul morţii lui Sergiu Nicolaescu. Cea mai mare amendă a primit-o România TV, 100.000 de lei.

Membrii Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) au avut joi prima şedinţă publică, iar printre subiectele abordate s-a enumerat şi maniera în care televiziunile România TV, Realitatea TV, Antena 3 şi B1 TV au prezentat evenimentele ce s-au scurs după moartea regizorului Sergiu Nicolaescu. Au fost analizate emisiunile din perioada 3-5 ianuarie.

România TV este televiziunea care a primit cea mai mare amendă, 100.000 de lei, după ce a încălcat de cele mai multe ori Codul Audiovizualului, potrivit Mediafax. 

Antena 3 a fost amendată cu 20.000 de lei pentru relatările şi dezbaterile despre Sergiu Nicolaescu, iar postul B1 TV a fost sancţionat cu 30.000 de lei. În emisiunile de ştiri ale B1 TV au fost prezentate în mod repetat imagini de la crematoriu şi au fost difuzate secvenţe cu persoane care o huiduiau pe văduva regizorului.

Narcisa Iorga consideră pedeapsa prea blândă

Realitatea TV a primit o amendă de 10.000 de lei pentru modul în care a relatat despre funeraliile regizorului Nicolaescu. Postul a fost acuzat în special pentru faptul că a difuzat imagini cu Dana Nicolaescu huiduită.

Dintre toate televiziunile, Realitatea TV a fost singura care nu a prezentat imagini directe cu sicriul şi cu văduva maestrului, chiar dacă a relatat evenimentul.

Sancţiunile aplicate celor patru televiziuni i-au nemulţumit pe doi dintre membrii CNA – Valentin Alexandru Jucan şi Narcisa Iorga – care au considerat că aceste sancţiuni nu reflectă gravitatea încălcării legislaţiei audiovizualului de către aceste posturi.

Narcisa Iorga s-a declarat „absorbită de penibilul situaţiei”, după ce colegii săi nu au vrut să dea sancţiuni mai dure televiziunilor. „Consider că acest caz, această reflectare a unui eveniment tragic din viaţa familiei Nicolaescu, este cu totul special, nu pentru că a murit o persoană cunoscută, ci pentru că familia s-a exprimat în scris foarte ferm cu privire la transmiterea imaginilor de la funeralii. Niciun post nu avea voie să difuzeze astfel de imagini”, a spus Narcisa Iorga.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite