România trimite o echipă de salvare în Albania, după cutremurul de 6,3 grade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de salvare a IGSU va fi trimisă  în Albania, anunţă Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Echipa va fi compusă din 52 de membri care va ajunge în cursul zilei de marţi, pentru a ajuta echipele de salvare albaneze.

UPDATE Şi ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a aprobat efectuarea unui zbor în Albania, cu două aeronave ale Forţelor Aeriene Române. Acestea vor transporta echipa de căutare-salvare RO-USAR din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cu echipamente şi tehnică de intervenţie.

Echipa, va fi alcătuită din 52 de specialişti, cu tehnica specifică pentru misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături.

În Albania a avut loc luni un cutremur extrem de puternic cu o magnitudine de 6,3, multe clădiri prăbuşindu-se. Astfel, echipa IGSU va ajuta la salvarea celor prinşi sub dărămături. MAPN  a pus deja la dispoziţie două avioane pentru personal şi echipamente.

„Cu aprobarea domnului ministru Vela, echipa noastră este în pregătire. S-a vorbit la ministrul Apărării care ne va sprijini cu transportul. Urmează să plece echipa din cadrul IGSU către Albania cu aproximativ 50 de persoane cu materiale de căutare salvare. Este o misiune de căutare, salvare, nu medicală.  Vom pleca în câteva ore, cu ajutorul forţelor de la forţelele aeriene, echipa noastra va fi acolo în cursul serii de astăzi. Colegii de la aviaţie se pregătesc. Când se ajunge acolo, autorităţile naţionale repartizează echipa într-un sector de intervenţie.

Echipa trebuie să fie independentă să aibă tot ce le trebuie, mâncare, apă. Echipa va acţiona în zona respectivă până se decide oprirea operaţiunilor de salvare”, a declarat Raed Arafat, şeful DSU. 

Cel mai afectat oraş din Albania este Durres, unde s-a prăbuşit o clădire de 6 etaje.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite