România va primi un raport MCV mai bun decât Bulgaria, afirmă vicepremierul bulgar Zaharieva

România va primi un raport MCV mai bun decât Bulgaria, afirmă vicepremierul bulgar Zaharieva

Raportul cu privire la Bulgaria urmează să fie prezentat, odată cu cel referitor la România, pe 27 ianuarie

România va fi evaluată mai pozitiv decât Bulgaria în raportul Comisiei Europene (CE) în domeniul Justiţiei şi Afacerilor Europene, a declarat sâmbătă vicepremierul bulgar Ekaterina Zaharieva, relatează site-ul Novinite.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un interviu pentru postul naţional bulgar de radio BNR, ea a recunoscut că Bucureştiul a înregistrat, în ultimul an, performanţe cu mult mai bune în ceea ce priveşte cazurile judecate, în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt şi în lupta împotriva crimei organizate.

Raportul cu privire la Bulgaria urmează să fie prezentat, odată cu cel referitor la România, pe 27 ianuarie.

"Ceea ce aşteaptă (UE) de la noi sunt rezultate în cazuri concrete, în timp ce noi vorbim mai degrabă despre independenţa justiţiei", a declarat vicepremierul bulgar.

"Am vorbit mult despre (modificările) Constituţiei ca fiind un pas către independenţa (justiţiei), însă mai sunt de făcut paşi importanţi, iar modificările la legea privind sistemul judiciar sunt cele care vor garanta această independenţă", a spus ea, în urma unei întâlniri cu oficiali UE la Bruxelles.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările