România va primi migranţi de pe nava Ocean Viking, blocată între Malta şi Sicilia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de zece zile de aşteptare, un acord european de repartizare a migranţilor a permis vineri debarcarea celor 356 de persoane salvate de pe mare de nava Ocean Viking, spre uşurarea organizaţiilor SOS Mediterana şi Medici Fără Frontiere care erau pe punctul de a epuiza stocurile de alimente, informează AFP şi Reuters.

România se numără printre şase ţări europene care s-au oferit să primească migranţi de pe nava umanitară Ocean Viking, blocată de mai multă vreme între Malta şi Sicilia, în Marea Mediterană, a anunţat vineri Comisia Europeană.

Ocean Viking este nava cu pavilion norvegian folosită de două organizaţii umanitare: Medici fără frontiere şi SOS Mediterranee. Din cei 356 de migranţi, majoritatea africani, care urmau să fie debarcaţi în Malta, 150 ar urma să meargă în Franţa, iar ceilalţi în Germania, Portugalia, România, Luxemburg şi Irlanda.

Săptămâna aceasta România s-a oferit să primească împreună cu alte cinci ţări din UE migranţii de pe altă navă umanitară, Open Arms, dar până la urmă n-a mai fost nevoie de participarea românească.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite