România anunţă că monitorizează posibila extindere a războiului spre Odesa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusii au început să vizeze şi tinpe din Odesa
Rusii au început să vizeze şi tinpe din Odesa

România monitorizează cu mare atenţie situaţia din Marea Neagră şi posibila dezvoltare a conflictului militar al Federaţiei Ruse spre Odesa şi rămâne preocupată de faptul că Marea Neagră nu este, practic, deschisă pentru circulaţia internaţională, a afirmat ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, cu ocazia reuniunii Comandanţilor Marinelor Militare din Europa (Chiefs of European Navies - CHENS).

Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul Vasile Dîncu a fost prezent la deschiderea oficială a reuniunii, unde a salutat prezenţa, în România, a celor 25 de şefi ai forţelor navale din ţările europene membre ale UE sau ale NATO şi a reprezentanţilor conducerilor Comandamentului Maritim Aliat al NATO şi ai Flotei a VI-a a SUA dislocată în Europa, care au statut de observator.

"Trăim cu toţii vremuri extrem de grele aici, în regiunea Mării Negre, în urma agresiunii militare a Federaţiei Ruse asupra unui stat suveran şi independent, Ucraina", a afirmat ministrul în alocuţiunea sa cu acest prilej, conform sursei citate.

Vasile Dîncu a menţionat că prezenţa la Bucureşti a şefilor forţelor navale din Europa este "cu atât mai relevantă în contextul în care se poartă lupte în Marea Neagră, forţele ruse fiind, de fapt, aproape de gurile Dunării, pe Insula Şerpilor".

"România monitorizează cu mare atenţie această situaţie, posibila dezvoltare a conflictului spre Odesa, şi rămâne preocupată de faptul că Marea Neagră nu este, practic, deschisă pentru circulaţia internaţională", a mai spus ministrul român al Apărării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite