Români prinşi că sfidau regulie pandemice într-o staţiune din Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Aproape 100 de turişti străini, printre care şi români, au fost prinşi într-o staţiune de top din Austra că încălcau reglementările stabilite. Autorităţile austriece nu au precizat despre ce reguli este vorba.

Primarul oraşului-staţiune St. Anton,din Austria, a declarat că zeci de tineri turişti din întreaga Europă au ajuns în oraş şi au sfidat regulile pandemice.

Poliţia din Tirol a spus că turiştii erau britanici, danezi, suedezi, români, germani, australieni, irlandezi şi polonezi. !Au fost verificaţi şi amendaţi”, au declarat poliţiştii, citaţi de Mediafax.

Amenzile au urcat până la 2.180 de euro. Poliţia nu a precizat exact în ce a constat sfidarea regulilor, declarând doar că străinii au încălcat reglementările.

Austria, o ţară cu mai puţin de 9 milioane de locuitori, a înregistrat până acum 413.208 de cazuri de Covid şi 7.703 de decese. În luna decembrie Austria a fost în lockdown naţional.

Din 19 decembrie până în 10 ianuarie au existat reguli severe privind intrarea în ţară, în mare parte pentru a descuraja schiorii. Deşi aceştia nu pot rămâne peste noapte într-o staţiune, noi contaminări au apărut printre profesorii de schi, cursurile fiind permise pentru vizitatorii din Europa.

Cazările sunt permise doar călătoriilor de afaceri, iar primarul Sf. Anton, Helmut Mall, a declarat că noii sosiţi s-au înregistrat la adrese locale şi au spus că sunt în căutarea unui loc de muncă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite