Români din Creta, discount la închirierea unei maşini pentru că merg la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grecii le-au făcut reducere românilor care a trebuit să meargă 80 de km să voteze
Grecii le-au făcut reducere românilor care a trebuit să meargă 80 de km să voteze

Greci au fost impresionaţi de motivaţia românilor de a merge la vot, astfel încât le-au oferit discount la închirierea unei maşini când au aflat că merg la urne în alt oraş.

Un grup de români care locuiesc în oraşul Rethymno, Creta a închiriat un microbuz pentru a merge la vot la prima secţie de votare organizată pe insula, la Heraklion. Distanţă între cele două oraşe este de circa 80 KM. 

„Când compania de rent a car a aflat că ne-am mobilizat pentru a merge atâţia km din dorinţa de a ne exercita dreptul de vot au rămas impresionaţi, ne-au oferit un preţ cu 30% mai mic decât cel iniţial. Ne vom revanşa, prietenii din România ne vizitează în fiecare vara, vom şti ce să le recomandăm. Astăzi unii dintre noi nu lucrează, iar alţii şi-au luat liber. Deşi sezonul a început am ales să savurăm oarecum momentul asta în detrimentul unei plaje, a unui port veneţian sau sat tradiţional. Bem o cafea grecească mai târziu, Zeus aşteaptă”, ne-a transmis Emanuel Kynigos.

Acesta a declarat că s-a simţit motivat de obiectivele şi valorile UE, dar şi de dispreţul faţă de unii dintre actualii demnitari români.

„Ne simţim europeni şi dorim să avem un rol în această comunitate. Obiectivele şi valorile UE dar şi incomunicabilitatea şi dispreţul unor foşti sau actuali demnitari români, figuri notorii, ne fac să acţionăm rezonabil, ne motivează, poate se schimbă calimera", a mai declarat acesta.

La Biroul Electoral Central au ajuns mai multe solicitări de prelungire a programului de vot în străinătate, în condiţiile în care în multe oraşe europene oamenii s-au plâns că stau ore întregi la coadă pentru a vota la alegerile europarlamentare şi referendumul pe justiţie.

„S-au luat măsuri pentru suplimentarea birourilor electorale pentru aceste secţii de votare acolo unde s-a putut, în sensul de a suplimenta cu operatori sau cu personal care să ajute la fluidizarea procesului electoral. De asemenea, vrem să transmitem românilor aflaţi în străinătate şi care se se plâng că nu ar putea să îşi exprime dreptul de vot până la orele 21.00 că încercăm să luăm legătura, de fapt am şi transmis către BEC sesizările venite de la secţiile de votare din Italia, îndeosebi, de prelungire a programului peste orele 21.00, în încercarea de a asigura participarea la procesul electoral a unui număr cât mai mare de cetăţeni români”, a spus Florentina Vasilateanu , preşedintele Biroului Electoral pentru secţiile de votare din străinătate.

creta vot 3
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite