Români blocaţi în Bulgaria din cauza protestelor privind scumpirea carburanţilor. Cât costă un litru la vecini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa foto: Digi 24
sursa foto: Digi 24

Scumpirea carburanţilor cu 5% în ţara vecină a dus la proteste în urma cărora mii de cetăţeni străini, printre care şi români, au rămas blocaţi în trafic, atât pe direcţia spre România, cât şi spre Grecia. Oamenii sunt nemulţumiţi de majorările nejustificate din ultimele două luni, dar şi de creşterea impozitelor pentru maşinile vechi, poluante, şi de mărirea asigurărilor pentru maşini.

Mii de bulgari au protestat duminică, oprind traficul pe autostrăzi şi în marile oraşe şi cerând demisia guvernului de centru-dreapta condus de Boiko Borissov.

Deşi salariul mediu al bulgarilor este apropiat de cel al românilor, 575 euro (echivalentul a 2.672 lei), aceştia şi-au exprimat nemulţumirea faţă de scumpirea carburanţilor cu 5% faţă de luna august, până la un nivel de 2,4 leva pe litru  (5,71 lei).

Probleme au fost atât la graniţa dintre Grecia şi Bulgaria, cât şi la cea dintre România şi Bulgaria, unde mulţi români au rămas blocaţi ore bune, scrie Digi 24..

Bulgarii spun că majorările de preţuri sunt nejustificate şi au ameninţat că vor continua protestele. În afară de majorările de preţ la carburant ei sunt nemulţumiţi şi de creşterea impozitelor pentru maşinile vechi, poluante, şi de mărirea asigurărilor pentru maşini.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite