VIDEO Români blocaţi pe aeroportul Gatwick din Marea Britanie din cauza unor drone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasageri pe aeroportul Gatwick
Pasageri pe aeroportul Gatwick

Zeci de români sunt blocaţi pe cel de-al doilea cel mai mare aeroport din Marea Britanie. Oamenii ar fi trebuit să urce cu mai bine de 4 ore în urmă la bordul unui avion WizzAir cu destinaţia Bucureşti, dar aeroportul Gatwick a fost închis după ce mai multe drone au fost observate în apropierea unei piste.

Nu doar românii sunt în această situaţie, deoarece alte zeci de zboruri au rămas la sol ori au fost redirecţionate spre alte aeroporturi din Regat, inclusiv în Manchester, Liverpool sau Birmingham, dar şi către aeroporturile din Amsterdam şi Paris.

Autorităţile britanice au iniţiat o operaţiune de căutare a dronelor care au pătruns în spaţiul aerian al aeroportului Gatwick şi avertizează că activitatea ar putea fi sistată pentru o perioadă de 24 de ore.

Pistele aeroportului Gatwick au fost închise după ce două drone au fost văzute în apropiere. Unele avioane cara urmau să aterizeze au fost redirecţionate spre alte aeroporturi, informează BBC.

    

Zorurile au fost suspendate după ora 21:00 GMT 23.00 ora României, când au fost văzute două drone care au zburat deasupra aerodromului.

La ora locală 03:00 Gatwick a anunţat că aeroportul s-a redeschis, însă 45 de minute mai târziu aeroportul a fost închis din nou din cauza depistării unor noi drone.

„Din păcate o nouă depistare de drone în apropierea aeroportului a determinat ca pistele să fie închise din nou începând cu 03:45”, se arată într-un comunicat postat pe Twitter de Gatwick.

„Lucrăm pentru a oferi pasagerilor afectaţi cazări la hoteluri şi să îi transportăm la Gatwick pe cei care au aterizat la alt aeroport”, este adăugat în comunicat.

Peste 20 de zboruri au fost redirecţionate către aeroporturi din Marea Britanie şi Europa, inclusiv Manchester, Liverpool, Paris, Birmingham şi Amsterdam, conform flightradar24.

Pe reţelele sociale mai mulţi pasageri s-au plâns că au fost nevoiţi să stea peste două ore în avion cât timp au aşteptat ca Gatwick să îşi redeschidă pistele.

Aeroportul Gatwick a sfătuit călătorii să verifice situaţia zborurilor joi după ce au fost depistate mai multe drone zburând deasupra aeroportului, lucru care a dus la suspendarea mai multor zboruri.

Reprezentanţii aeroportului Gatwick au prezentat scuze pasagerilor şi, împreună cu companiile aeriene au căutat cazare pentru cei afectaţi. 

Legea britanică prevede că este ilegală utilizarea unei drone la o distanţă de 1 km de aeroport sau de limita aeroportului. Zborul la o altitudine de 400 de metri care creşte riscul unei coliziuni cu o aeronavă cu echipaj şi este, de asemenea, ilegal. Punerea în pericol a siguranţei unei aeronave este o infracţiune penală, iar pedeapsa ajunge la cinci ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite