Românca antimafia. Preşedintele Sergio Mattarella a decorat-o pe Roxana Roman după ce aceasta a înfundat o parte din clanul Casamonica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Roman  FOTO Facebook
Roxana Roman  FOTO Facebook

Roxana Roman a devenit celebră în Italia după ce a înfruntat unii dintre cei mai temuţi mafioţi din Italia, clanul Casamonica, care a pus stăpânire peste cartierul Romanina. Impresionat de curajul româncei, preşedintele Mattarella i-a acordat titlul pentru „contribuţia sa la impunerea legii”.

Datorită acţiunilor Roxanei Roman, pe 15 octombrie, justiţia italiană i-a condamnat la pedepse cuprinse între 3 şi 5 ani de închisoare pe 3 dintre membrii clanului.

Scandalul a început pe 1 aprilie 2018, când doi membri ai clanului Casamonica au intrat în barul deţinut de Roxana şi Marian Roman, arată digi24.ro. Deranjaţi că nu au fost serviţi cu prioritate, l-au atacat pe soţul Roxanei şi pe un bărbat cu dizabilităţi care a îndrăznit să le răspundă, după care au încercat să ia banii din casa de marcat şi au distrus localul, iar pe români i-au ameninţat cu moartea dacă nu pleacă din zonă.  Însă reacţia românilor i-a surprins pe mafioţi. În loc să-şi facă planuri de plecare, Roxana Roman a depus o plângere la poliţie. "Nu-mi este frică. Barul acesta este munca noastră şi nu renunţăm la el," a spus Roxana Roman.

"Plângerea a fost un gest normal. În cartier, clanul Casamonica menţine puterea prin frică. Sunt atât de mulţi oameni buni care vor o schimbare, dar e nevoie de o nouă mentalitate, iar asta începe cu fiecare dintre noi", a spus Roxana.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite