Român silit să locuiască în trenurile de marfă britanice. Mihai Călinescu a pierdut tot după ce şi-a rupt piciorul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Originar din România, Mihai Călinescu a devenit om al străzii după ce şi-a rupt piciorul în martie anul acesta. Şi-a pierdut şi slujba şi de atunci trăieşte în trenurile din jurul oraşului Birmingham, scrie presa britanică.

Mihai Călinescu, 29 de ani, a ajuns în Marea Britanie în 2015 şi a avut trei locuri de muncă, printre care şi la Amazon, potrivit birminghammail.co.uk. Autorităţile britanice i-au transmis că nu este eligibil pentru a primi ajutor de şomaj, astfel că tânărul a trebuit să-şi părăsească apartamentul din Birmingham unde stătea cu chirie. De atunci, trăieşte în trenurile de marfă şi pe platformele din reţeaua de căi ferate din West Midlands.

„Am sărit din tren în tren începând din Birmingham şi mai apoi în toată regiunea“, a declarat tânărul. „Era singurul loc unde puteam dormi şi unde era cald. La sfârşitul zilei coboram şi dormeam pe peron până când trenurile începeau din nou să circule. Am făcut aşa timp de trei zile“, a mai spus acesta.

Miahi Călinescu mai spune că atunci când şi-a rupt piciorul nu a fost eligibil să primească concediu medical plătit, astfel că şi-a părăsit slujba în speranţa că va fi eligibil să primească unele beneficii financiare până când va fi din nou capabil să lucreze.

„Am plătit taxe de când am ajuns în această ţară, dar din păcate am fost abandonat. Nimeni nu ar trebui să fie în situaţia de a nu avea casă şi de a locui în trenuri.“

Tânărul a mai spus că îşi caută în mod active de muncă însă este greu fără o adresă exactă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului pentru muncă şi pensii, Mihai Călinescu nu poate primi ajutor de la stat pentru că nu a lucrat continuu timp de patru ani şi nu a plătit asigurarea naţională pentru a fi eligibil.

„Întrucât dreptul său de a locui în Marea Britanie se bazează pe statutul său de persoană în căutarea unui loc de muncă, el nu este eligibil pentru alte ajutoare. L-am direcţionat către organizaţii locale de sprijin“, a mai spus purtătorul de cuvânt.

El a adăugat că aceste reguli au fost aplicate încă de dinaintea referendumului şi nu a existat nicio schimbare în ceea ce priveşte accesul la beneficii.

Mihai Călinescu doarme în acest moment pe o sofa în casa unui prieten şi a declarat că se va întoarce în România dacă nu-şi va găsi curând de muncă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite