UPDATE Român acuzat de viol şi agresiuni sexuale în Thailanda. Şcoala de yoga MISA se dezice discipolul lui Gregorian Bivolaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Narcis Tarcău FOTO Retreat.Guru
Narcis Tarcău FOTO Retreat.Guru

Cel puţin 16 persoane îl acuză pe un discipol al gurului Gregorian Bivolaru de agresiuni sexuale şi viol într-o şcoală de yoga de pe insula paradisiacă Koh Pha-ngan, din sud-estul Thailandei.

UPDATE Drept la replică emis de biroul de presă MISA:

„Şcoala de yoga MISA protestează împotriva asocierii numelui profesorului de yoga Gregorian Bivolaru şi a folosirii sintagmei ”tabără de yoga” în contextul scandalului declanşat în jurul unei şcoli de yoga din Thailanda

Persoana care se află în centrul scandalului din Thailanda, Narcis Tarcău, a fost cursant şi instructor în cadrul Şcolii de Yoga MISA până în anul 1998. După acest moment, deviind de la principiile yoghine milenare, acesta a fondat o altă şcoală de yoga în străinătate care s-a axat eminamente pe obţinerea de faimă şi bani. În acelaşi timp Narcis Tarcău s-a dezis de legăturile cu MISA şi Gregorian Bivolaru.

Încă din momentul în care a părăsit această şcoală, acum 20 de ani, comportamentul lui Narcis Tarcău a dovedit un profund dispreţ faţă de principiile etice şi morale care sunt fundamentul oricărei practici yoga autentice şi care stau la baza învăţăturilor din cadrul MISA, fiind prezentate încă din primele săptămâni de practică.

Asociaţia fondată de Narcis Tarcău, precum şi activităţile sale care sunt verificate în prezent de justiţia thailandeză nu au absolut nicio legătură şi nu pot fi asociate în nici un fel cu Şcoala de Yoga MISA sau cu mentorul ei spiritual, Gregorian Bivolaru.

Amintim că în cazul lui Gregorian Bivolaru nu a existat nici un fel de plângere înainte ca procurorii să înceapă în mod abuziv urmărirea penală şi să promită avantaje materiale unor foste cursante în cazul în care acestea ar fi fost dispuse să se ipostazieze în victime. Iar declaraţia pe baza căruia a fost construit dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost condamnat abuziv, după două achitări succesive, este o declaraţie smulsă sub presiune, care a fost retractată de presupusa victimă, Mădălina Dumitru, chiar a doua zi după ce a fost forţată de procurori să o semneze. În concluzie nu poate fi făcută nici o comparaţie între cele două situaţii, această asociere forţată a presei fiind făcută doar cu scopul de a inventa o ştire senzaţionalistă.

Deşi articolele referitoare la acest caz din Thailanda au apărut cu peste 2 luni în urmă, faptul că presa din România le-a preluat acum arată intenţia clară de denigrare a Asociaţiei noastre în perioada deschiderii noilor cursuri ale Şcolii de Yoga MISA. Aceste încercări de discreditare sunt deja evidente de ani de zile, totuşi activităţile Şcolii de Yoga MISA continuă ca şi până acum, ca dovadă a faptului că astfel de minciuni nu sunt şi nu vor fi niciodată mai puternice decât adevărul, care de altfel poate fi descoperit uşor de orice persoană onestă, cu inteligenţă şi bun simţ.


Ştirea iniţială:

Narcis Tarcău, alias Swami Vivekananda Saraswati, un discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat de agresiuni sexuale şi viol de către 14 turiste şi 2 turişti care au participat la şedinţe de yoga la şcoala Agama de pe insula Koh Pha-ngan.

Trei dintre femei spun că au fost violate de către Narcis Tarcău, în timp ce celelalte afirmă că au fost supuse unor abuzuri sexuale sub pretextul vindecării spirituale.

Turistele care au decis să vorbească public despre aceste practici provin din Australia, Brazilia, Canada, Marea Britanie şi Statele Unite.

Ele îl acuză că este „un maestru în manipulare“.

„Eram atât de spălată pe creier, încât la un moment dat m-am gândit că este profesorul meu, că el ştie mai bine ca mine de ce am nevoie“, mărturiseşte una dintre victime, potrivit The Guardian, care dezvăluie acest caz.

Narcis Tarcău s-a mutat în Thailanda din India, unde nu i-a mai fost prelungită viza. Vizat de aceste acuzaţii, el a fugit în iulie din această ţară din Asia de sud-est cunoscută pentru plajele şi insulele sale paradisiace şi nu a putut fi contactat, scrie The Guardian.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite