VIDEO Romaero, contract cu firma israeliană Rafael pentru fabricarea sistemelor de interceptare a rachetelor Iron Dome. Cum funcţionează sistemul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma israeliană Rafael Advanced Defense Systems a semnat, la Bucureşti, un acord de cooperare cu Romaero care va permite în premieră exportul sistemelor de interceptare a rachetelor Iron Dome (Cupola de Fier), anunţă presa din Israel.

Acordul, a cărui valoare nu a fost precizată, prevede şi dezvoltarea unei versiuni navale a sistemului Iron Dome de apărare împotriva rachetelor cu rază scurtă de acţiune, a sistemului de comandă pentru armament Samson şi a rachetelor tactice Spike, scrie publicaţia online Times of Israel, citând un comunicat al Rafael.

Acordul a fost semnat de directorul general al Rafael, Yoav Har-Even şi directorul general Romaero, Remus Vulpescu,  în cadrul  târgului BSDA 2018. 

"Noul acord va oferi o serie de soluţii pentru operaţionale ale Armatei Române în planurile de achiziţii publice aprobate deja de guvernul român", a mai comunicat Rafael.

Forţele armate israeliene au utilizat cu succes în ultimii ani Iron Dome, care a asigurat o rată ridicată de interceptare a rachetelor trase asupra teritoriului israelian. Sistemul nu a fost încă exportat de Israel.

În februarie, compania Israel Aerospace Industries, care produce radarul pentru sistemul Iron Dome, a anunţat că a vândut 100 de unităţi de radare către nouă ţări pentru un total de aproximativ 2 miliarde de dolari.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite