Robert Cazanciuc: „Am primit o cerere de graţiere a lui Jean Pădureanu. Răspundem în una-două săptămâni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Justiţiei va da un răspuns în două săptămâni cu privire la cererea de graţiere a lui Jean Pădureanu FOTO Mediafax
Ministerul Justiţiei va da un răspuns în două săptămâni cu privire la cererea de graţiere a lui Jean Pădureanu FOTO Mediafax

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat marţi că a primit o cerere de graţiere a lui Jean Pădureanu, condamnat în dosarul „Transferurilor”, solicitarea aflându-se în curs de soluţionare şi probabil va primi un răspuns una-două săptămâni.

"Am primit o solicitare, cred că în urmă cu două săptămâni. Este în curs de soluţionare", a spus astăzi ministrul Robert Cazanciuc.

Întrebat dacă, ţinând cont de starea de sănătate a lui Jean Pădureanu, va da un aviz favorabil, Cazanciuc a spus că aşteaptă în acest sens un răspuns de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi analiza internă a Ministerului Justiţiei.

"Sunt proceduri interne, atât în minister cât şi la ANP, în legătură cu orice solicitare de graţiere. Aşteptâm răspunsul de la ANP şi analiza internă a colegilor din minister. Probabil că într-o săptămână, două putem da un răspuns", a precizat Cazanciuc, citat de Mediafax

Întrebat dacă, din punct de vedere umanitar, ar putea fi dat un aviz favorabil, Robert Cazanciuc a răspuns: "Orice solicitare de graţiere are o componentă umanitară".

Tribunalul Ilfov i-a respins cererea de întrerupere a pedepsei

În 12 iunie, Tribunalul Ilfov a respins cererea lui Jean Pădureanu de întrerupere, din motive medicale, a executării pedepsei de trei ani şi patru luni de închisoare, primită de fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa în dosarul transferurilor de jucători.

Instanţa a dispus, după ce a analizat expertiza medicală efectuată de Institutul Naţional de Medicină Legală, că nu este necesară întreruperea executării pedepsei lui Jean Pădureanu, întrucât bolile de care acesta suferă pot fi supravegheate şi tratate şi în reţeaua penitenciară.

Decizia Tribunalului Ilfov a fost contestată de Jean Pădureanu în 18 august, la Curtea de Apel Bucureşti, care va da o decizie definitivă în acest caz.

Pedepse cu închisoare pentru „greii” fotbalului românesc

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, pe 4 martie, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani şi şase luni, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, iar pe Gigi Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Avocaţii lui Mihai Stoica şi Cristian Borcea au depus la Curtea de Apel Bucureşti contestaţie în anulare în cazul condamnărilor primite în dosarul transferurilor de jucători.

Sesizarea lui Mihai Stoica a avut primul termen de judecată pe 21 martie. Instanţa a amânat atunci judecarea pentru 4 aprilie, în lipsa motivării deciziei din dosar.

Contestaţia lui Cristian Borcea a fost înregistrată pe 12 martie şi ar fi trebuit judecată pe 28 martie, însă a fost amânată până pe 25 aprilie, din acelaşi motiv ca şi în cazul lui Mihai Stoica.

Şi avocaţii lui Ioan şi Victor Becali au depus, pe 14 martie, la Curtea de Apel Bucureşti, contestaţii în anulare, care se vor judeca pe 11 aprilie, în dosare separate.

Jean Pădureanu este imobilizat la pat după ce şi-ar fi fracturat două coaste

Jean Pădureanu rămâne în detenţie, deşi are Alzheimer. Decizia nu este definitivă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite