Ridzi: “Să dăm bani la handicapaţi, la chestii care te apucă plânsu’, mila!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unui dosar trimis în instanţă de DNA, fostul Ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, este acuzată că ar fi complotat, alături de mai mulţi colegi din Minister, pentru a deturna bani publici.

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia unor fragmente din cele 35 de volume ale dosarului "2 Mai", pe baza căruia fostul ministru al MTS a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi abuz în funcţie. Ridzi este cercetată penal pentru acordarea mai multor contracte fără licitaţie în perioada în perioada martie-mai 2009, având ca obiect organizarea unor spectacole ocazionate de Ziua Naţională a Tineretului. Totodată, DNA susţine că Ridzi ar fi folosit resursele financiare ale Ministerului Tineretului, alocate Zilei Naţionale a Tineretului, pentru realizarea şi difuzarea unei reclame la mai multe posturi de televiziune, în care şi-a promovat imaginea de om politic.

Propcurorii susţin că Ridzi i-a spus consilierei sale, Ioana Vârstă, că are de cheltuit foarte mulţi bani din minister. Prin urmare, i-a cerut acesteia să găsească oameni şi firme “de încredere”, astfel încât ele să facă profit, o parte din bani să ajungă la decizia lui Ridzi. Vârstă i-a găsit pe cei de la Mark şi Artisan, iar oamenii din MTS au fost complici sau siliţi să dea contractele celor două firme pentru acţiunea 2 Mai.

Monica Iacob-Ridzi: N-am greşit cu nimic din punct de vedere penal, politica îşi cerea, hidos, o victimă

Există la dosar numeroase discuţii, printre care una purtată pe 13 iulie 2009, cu o zi înainte de demisia lui Ridzi. Procurorii au pus un microfon mobil la unul dintre angajaţii MTS. În birou se vorbeşte despre apropierea anchetei DNA, despre cum pot fi şterse mailurile prin care Monica Ridzi şi angajaţii MTS falsificaseră licitaţiiile. Este înregistrată şi o conversaţie telefonică între Mihai Mărcuţă, directorul de achiziţii, şi Dan Meşină, omul de la IT, în prezenţa lui Ridzi.

“Vrea să schimbe ceva la calculator. Ca să nu mai existe, să nu fie văzute de alţii”, îi explică Mărcuţă lui Meşină, invocînd dorinţa lui Ridzi. Meşină întreabă de cine. “DNA-ul de exemplu”, specifică Mărcuţă, moment în care Ridzi zice, rîzând: “Doamne fereşte!”. După câteva ore, precipitat şi speriat deopotrivă, directorul economic, Paul Diaconu, îi zice omului de la IT: “Dă DELETE, DELETE!”.

În altă discuţie, Ridzi află că este înregistrată şi foloseşte următoarea frază referitoare la viitoarele acţiuni ale MTS: “Să fim atenţi cum cheltuim banii pentru alte acţiuni! La televizor se vede că profesorii nu au bani, pensionarii mor de foame şi în spitale e dezastru. Să dăm bani doar la acţiuni sociale”. “Cum adică?”, întreabă un angajat MTS. “Să dăm bani la handicapaţi, la chestii care te apucă plânsu, mila!“, explică Ridzi.

Citiţi şi:

Ridzi, dată pe mâna judecătorilor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite