Ridicolul de la 23 august 2013

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
La data de 23 august 1944, regele Mihai a decis demiterea şi arestarea lui Ion Antonescu, prim-ministrul României şi Conducătorul Statului, a dispus încetarea imediată a colaborării României cu Puterile Axei şi începerea tratativelor de armistiţiu cu Aliaţii şi de colaborare militară cu Uniunea Sovietică
La data de 23 august 1944, regele Mihai a decis demiterea şi arestarea lui Ion Antonescu, prim-ministrul României şi Conducătorul Statului, a dispus încetarea imediată a colaborării României cu Puterile Axei şi începerea tratativelor de armistiţiu cu Aliaţii şi de colaborare militară cu Uniunea Sovietică

Ziua de azi este importantă pentru istorici. Altădată zi naţională, azi ea pare dominată de ridicol. Este în plină desfăşurare o lovitură de ...cort, adică palat. Lumea rromilor se bate pentru regalitate. Regele a murit, trăiască regele! nu se poate spune, pentru că nu se ştie cine va fi rege.

La 23 august 1944, regele României a avut un rol decisiv în schimbarea destinului României. La ora 22, radiodifuziunea naţională a făcut public un comunicat al regelui, în care anunţa întoarcerea armelor. 

După 69 de ani, totul a încremenit. România se uită ţintă la televizor, unde un rrom bogat, autointitulat rege, este dus la cimitir. Nu vreau să comentez ceremonia, este una în care învălmăşeala e la ea acasă: mulţi oameni, circulaţie întreruptă, forţe de ordine impresionante, mai ceva ca la 23 august 1944. Nu, nu ne invadează ruşii, este cortegiul unui român obişnuit, de origine rromă, care şi-a „tras” coroană de rege. Nu mai comentez cum autorităţile care azi trimit forţe de ordine l-au lăsat să se îmbogăţească din comerţul cu neferoase şi altele. Nici nu s-a răcit bine, că pe la catafalcul său se duce o luptă pentru putere. Cum avem vreo doi regi (Cioabă şi Stănescu), un împărat (Iulian), se pare că mai vrea cineva să poarte acest titlu. S-a ajuns la un „compromis”, cei doi fii vor „succede” tatălui. Unul va moşteni titlul tatălui, altul va fi „rege” internaţional. Împăratul Iulian se ceartă cu urmaşii lui Cioabă că au pus mâna pe 4 kg de aur din banii „contribuabililor” rromi. Interpreta Gabi Luncă, la rândul ei, spune că „moştenitorii” defunctului şi-au bătut joc de memoria tatălui lor. Rudele lui Cioabă se laudă cu faptul că Ion Iliescu ar fi „emis” un document de recunoaştere a regelui Cioabă. Televiziunile fac” inventarul” regilor, reginelor de prin show-bizul românesc.

Dacă acum 69 de ani un rege făcea un act de curaj, a cărui importanţă istorică a fost esenţială, azi se duc lupte „pentru tron”. Moartea „regelui” Cioabă  a „luat faţa” altor morţi, destul de cunoscuţi,  precum legenda Craiovei Maxima, Ştefănescu, bulibaşa din Buzescu, mama Monicăi Gabor, fostă Columbeanu etc. Ba chiar „tribunul Vadim” s-a grăbit ca istoric „care este” să-l cocoaţe în galeria martirilor neamului, alături de Constantin Brâncoveanu, pentru că „au murit  în jur de 15 august”.

Nici prin politică nu stăm altfel. Preşedintele a mers să ducă o coroană, în timp ce se „ţigăneşte” cu premierul pe motiv că nu poate vorbi cu el la telefon. După eliminarea lui Silaghi, a ieşit de la naftalină Nini Săpunaru, fost şef pe la vămi, de care cine ştie ce o să mai auzim. Oricum, premierul nu e mulţumit, aşa că i-a cerut preşedintelui PNL altă propunere. Prin PSD, se aude că Antonescu de la 23 august 2013 va avea în 2014 cam aceeaşi soartă cu a lui Antonescu de la 23 august 1944, adică o să rămână fără sprijin dacă nu creşte în sondaje. Pe la CNADR, a fost schimbat şeful, premierul Ponta pune taxă „pe nimic”, adică pe infernul numit „centura de sud”. În plus, Dan Şova a făcut plângere la DNA să se găsească buclucaşul contract cu Bechtel, care se pare că împărtăşeşte soarta „cadavrului Elodiei”.

Pe scurt, asta ar fi ziua de 23 august 2013, una în care domneşte o atmosferă de ridicolmediatic. Totul a încremenit în jurul „stăpânirii” asupra rromilor pe plan „internaţional” şi „de pretutindeni.”

Bine că a scăzut TVA-ul la pâine, că circ e din belşug....
      

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite