Rică Răducanu, internat la spital. Celebrul portar al Rapidului are 73 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul portar al echipei Rapid Bucureşti şi al Naţionalei României a fost internat la Spitalul Colentina miercuri dimineaţă.

Rică Răducanu a fost internat la Spitalul Colentina, la secţia urologie, miercuri dimineaţă. 

Celebrul fotbalist, pe numele său adevărat Necula Răducanu, s-a născut în 1946. A jucat la Rapid între 1965 şi 1975, apoi la Sportul Studenţesc şi la Steaua. Pentru Rică Răducanu, Rapidul nu a fost doar un club de fotbal ci întreaga sa viaţă, el fiind prezent mai tot timpul la stadion şi în preajma echipei. A prins 233 meciuri la Rapid în 1965-1967 şi a contribuit la cucerirea titlului din 1967 şi a Cupei României în 1972 şi 1979.

Rică Răducanu a fost portar al Naţionalei României şi a participat la Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic din 1970, unde a jucat inclusiv împotriva Braziliei lui Pele. Doi ani mai târziu s-a calificat cu echipa naţională în sferturile de finală ale Campionatului European. Are 61 de selecţii în echipa naţională, debutând într-un meci desfăşurat la Bucureşti la 24 iunie 1967 şi contând pentru faza preliminară a Campionatului European, România-Italia 0-1. 

Pentru meritele sale sportive i-a fost decernat titlul de maestru emerit al sportului, iar la 25 martie 2008 preşedintele României Traian Băsescu i-a conferit Ordinul ”Meritul sportiv” Clasa a III-a. Tot în 2008 a primit şi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, în semn de preţuire pentru activitatea sa sportivă de-a lungul timpului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite