Rică Răducanu, internat la spital. Celebrul portar al Rapidului are 73 de ani

Rică Răducanu, internat la spital. Celebrul portar al Rapidului are 73 de ani

Rică Răducanu

Celebrul portar al echipei Rapid Bucureşti şi al Naţionalei României a fost internat la Spitalul Colentina miercuri dimineaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rică Răducanu a fost internat la Spitalul Colentina, la secţia urologie, miercuri dimineaţă. 

Celebrul fotbalist, pe numele său adevărat Necula Răducanu, s-a născut în 1946. A jucat la Rapid între 1965 şi 1975, apoi la Sportul Studenţesc şi la Steaua. Pentru Rică Răducanu, Rapidul nu a fost doar un club de fotbal ci întreaga sa viaţă, el fiind prezent mai tot timpul la stadion şi în preajma echipei. A prins 233 meciuri la Rapid în 1965-1967 şi a contribuit la cucerirea titlului din 1967 şi a Cupei României în 1972 şi 1979.

Rică Răducanu a fost portar al Naţionalei României şi a participat la Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic din 1970, unde a jucat inclusiv împotriva Braziliei lui Pele. Doi ani mai târziu s-a calificat cu echipa naţională în sferturile de finală ale Campionatului European. Are 61 de selecţii în echipa naţională, debutând într-un meci desfăşurat la Bucureşti la 24 iunie 1967 şi contând pentru faza preliminară a Campionatului European, România-Italia 0-1. 

Pentru meritele sale sportive i-a fost decernat titlul de maestru emerit al sportului, iar la 25 martie 2008 preşedintele României Traian Băsescu i-a conferit Ordinul ”Meritul sportiv” Clasa a III-a. Tot în 2008 a primit şi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, în semn de preţuire pentru activitatea sa sportivă de-a lungul timpului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: