DOCUMENT Rezultatul necropsiei copilului de un an şi două luni mort într-o clinică privată din Capitală: şoc hemoragic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Primele rezultate ale necropsiei copilului de un an şi zece luni mort în urma unei operaţii de hernie inghinală efectuată într-un spital al reţelei Sanador din Capitală arată că micuţul a decedat în urma unui şoc hemoragic. Informaţia a fost confirmată pentru „Adevărul” de mama băieţelului, Andreea Duţă, care a anunţat că merge pe calea legală şi va da în judecată chirurgul.

Şoc hemoragic, hemoragie retroperitoneală, testicul necoborât operat. Cum să trimită DSP-ul să vadă dacă e curat? Au greşit operaţia, am primit în această dimineaţă rezultatele. Vom merge pe calea legală, îi dăm în judecată. Am făcut cu avocata plângere la Ministerul Sănătăţii, vom merge şi în instanţă. Oamenii ăştia omoară copii, vom merge până în pânzele albe”, a declarat Andreea Duţă.  

Cazul a ajuns deja în atenţia Colegiului Medicilor Bucureşti, care s-a autosesizat.

Val de anchete la una dintre cele mai mari clinici private din Capitală după moartea suspectă a unui copil de un an şi 10 luni, operat de hernie inghinală sâmbătă după-amiază. Ieri dimineaţă, Secţia 4 de Poliţie s-a autosesizat în acest caz, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Clinica privată a intrat şi în vizorul inspectorilor sanitari de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, după ce Ministerul Sănătăţii s-a autosesizat, la rândul său, în acest caz. 

Imagine indisponibilă

Sursa foto: Adevărul

Echipajul SMURD, chemat de aparţinătorii copilului

Concret, insepctorii au verificat în cursul zilei de ieri dacă procedurile şi protocoalele au fost întocmai respectate de personalul medical, acuzat de părinţi că nu ar fi început la timp manevrele de resuscitare, ei chemând din proprie iniţiativă un echipaj SMURD, care a şi ajuns la faţa locului în noaptea tragediei. 

Pe de altă parte, reţeaua privată unde a avut loc intervenţia chirurgicală, s-a abţinut de la a face comentarii pe marginea cazului, reprezentanţii săi precizând că nu vor oferi detalii până ce Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) nu va încheia expertiza medico-legală care va stabili cauzele decesului. 

„Dorim să menţionam că echipajul SMURD a fost chemat de aparţinătorii pacientului, şi nu de către Spitalul Clinic Sanador, acesta alăturându-se echipei Sanador care iniţiase deja procedura de resuscitare conform protocoalelor în vigoare”, au mai transmis reprezentanţii unităţii sanitare private. 

 „Noaptea i s-a făcut rău, atunci a început haosul”

Mama micuţului, Andreea Duţă, a declarat, pentru „Adevărul”, că a optat pentru intervenţia în spitalul privat de frica infecţiilor spitaliceşti din spitalele de stat. Femeia a povestit că s-a dus la camera asistentelor atunci când şi-a dat seama că Ştefan este somnolent şi nu reuşeşte să se trezească din operaţie. 

„După ce am semnalat noi că ceva nu e în regulă, au venit toţi medicii. Noaptea, copilului i s-a făcut rău. Atunci a început haosul. Asistentele medicale nu ştiau să folosească oxigenul, nu-şi găseau echipamentele, nu-şi găseau aparatele, doctoriţelor care erau de gardă le tremurau mâinile. Atunci am sunat la SMURD”, a mărturist femeia, care speră ca procurorii să facă lumină în acest caz. 

„Nu ne-a vorbit nimeni de riscuri, medicul care l-a operat a spus că este doar o intervenţie de rutină. Vreau ca toată lumea să plătească după cum a greşit, vreau ca oamenii care omoară copii să nu mai poată opera, asta îmi doresc”, a completat femeia. 

Pe aceeaşi temă: 

Copil mort după o operaţie simplă la un spital privat. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă. Ministerul Sănătăţii face verificări. Reacţia SANADOR

Ministerul Sănătăţii face verificări la spitalul privat unde un copil a murit după ce a fost operat de hernie inghinală. Ar putea fi sesizat şi Colegiul Medicilor

Reacţia SANADOR, după ce un copil a murit în spitalul său în urma unei operaţii simple

Ce este şocul hemoragic şi când apare

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite