Rezultatul anchetei lui Kovesi: DIICOT nu a greşit în cazul Boldea, dar acesta trebuia arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Boldea, la DIICOT Galaţi
Mihai Boldea, la DIICOT Galaţi

Raportul întocmit de PICCJ în dosarul deputatului Mihail Boldea arată că procurorii de la DIICOT Galaţi nu sunt vinovaţi de fuga parlamentarului din ţară.

Documentul susţine că procurorii nu au avut informaţii care să arate că Boldea voia să fugă şi doreau cercetarea acestuia în stare de arest. Totuşi, raportul arată că se impunea solicitarea către judecător pentru luarea măsurii arestării preventive.

Nu s-a apreciat oportună de către procurorii de caz nici solicitarea supravegherii operative a deputatului Boldea, mai arată Parchetul instanţei supreme, întrucât "nu au existat date în cursul cercetării judiciare, care să permită anticiparea intenţiei acestuia de a se sustrage de la urmărirea penală şi de a părăsi teritoriul României, având în vedere şi statutul social de deputat în Parlamentul României, precum şi calitatea acestuia de avocat in Baroul Galaţi".

Totodată, se precizează în raport, în urma verificărilor efectuate a rezultat că, în perioada 2011-2012, deputatul şi alte persoane cercetate au făcut nenumărate plângeri penale împotriva procurorilor de caz, memorii, cereri de recuzare, cereri de preluare a dosarelor, adresate Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală, procurorii efectuând urmărirea penală în aceste cauze deosebit de complexe, în aceste condiţii.

Controlul operativ efectuat de PICCJ, prin procuror de la Secţia de urmărire penală şi criminalistică, a fost dispus, la 22 martie, de procurorul general Laura Codruţa Kövesi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite