Revolta unui medic de la Spitalul CF Witting: „Un manager susţinut politic decide cine trăieşte sau moare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia ATI de la CF Witting care a stat închisă luni întregi. FOTO / Adevărul
Secţia ATI de la CF Witting care a stat închisă luni întregi. FOTO / Adevărul

Medicul Laurenţiu Ungurianu este chirurg şi cere să i se explice de ce mai e ţinut în funcţie un om care este cercetat penal şi este acuzat de management defectuos. Doctorul povesteşte pe pagina sa de socializare ce s-a întâmplat la spital după ce a fost contactat chiar de Ludovic Orban.

Doctorul Laurenţiu Ungurianu a fost primul medic de la Spitalul CF Witting din Bucureşti care a dezvăluit că secţia ATI de aici "stă cu 16 paturi nefolosite, cu toate dotarile necesare, noi nouţe, iar Arafat muta TIR-uri din provincie in Capitala cu 6 paturi!". Postarea era făcută pe data de 20 martie şi a stârnit numeroase reacţii.

Madicul a fost cercetat disciplinar

Între timp, secţia a fost deschisă, dar medicul Laurenţiu Ungurianu a ajuns să fie cercetat în Comisia de disciplină pentru că a vorbit public despre neregulile constatate la locul său de muncă.

"Cum era de aşteptat, managerul si acoliţii săi pe care i-a numit în comisia de disciplină a spitalului au hotărât să mă ancheteze pentru furnizarea de materiale denigratoare în spaţiul public. După festivalul apariţiilor pe toate canalele de media, din cursul zilei de ieri, în care mascaţii au descins în birourile dumnealor, ar fi fost de bun simţ sa se ancheteze pe dânşii în comisia de disciplină", a scris medicul în ziua de 27 martie.

Ulterior, la Spitalul CF Witting au fost percheziţii, iar procurorii au vizat achiziţiile privind echipamente de protecţie anti-Covid. Apoi, Corpul de Control al Ministrului Transportului a constatat mai multe nereguli. De exemplu, conform raportului, la acest spital echipamentele anti-COVID au fost cumpărate prin negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunţ, iar şefii de secţii au fost numiţi prin decizia managerului, nu prin concurs, aşa cum prevede legea.

Ce spuneau Orban şi Tătar despre managerul de la CF Witting

Medicul Laurenţiu Ungurianu se întreabă de ce până acum conducerea Spitalului nu a fost schimbată, deşi a fost acuzată de management defectuos. 

"În toamna anului trecut am fost profund impresionat de faptul că premierul de atunci, Ludovic Orban, mă suna să se intereseze de problema neputinţei conducerii Spitalului CF Witting de a operaţionaliza secţia ATI, proaspăt dotată de echipa liberală de la Ministerul Transporturilor, cu aparatura şi paturi de inalta performanta. După intervenţii insistente la Nelu Tătaru, Raed Arafat, rămase fară soluţii, fiindcă “nicicum nu s-a putut operaţionaliza secţia ATI”, după cum se exprima Raed Arafat, “e un management defectuos acolo, i-am spus lui Bode, dar nu stiu ce se întamplă în spate, acolo”, după cum se exprima Nelu Tătaru, benevolenţa lui Orban, implicarea lui si decizia “deschideti sectia sau managerul sa plece acasa”, mi s-a părut un gest de mare om, om simplu si om de stat. Apoi au inceput sa lucreze oamenii din umbră", a scris medicul chirurg.

Medicul Laurenţiu Ungurianu spune că nu-şi doreşte fotoliul de manager. "Nu îmi doresc manageriatul Spitalului CF Witting, nu mi l-am dorit niciodată! Sunt chirurg şi vreau doar să-mi practic meseria! Punct! Actualul manager al spitalului nu a fost suficient de competent să-mi asigure practicarea profesiei, nici în acest spital, nici altundeva, oricât ar minti ca ar fi încercat acest lucru", a mai scris doctorul Laurenţiu Ungurianu pe Facebook.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Preţurile halucinante cerute pensionarilor în căminele de stat. În schimb primesc mâncare de 16 lei

Plătit regeşte, managerul din România al unei multinaţionale şi-a pierdut slujba în urma unei anchete a unui detectiv particular

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite