Revolta de la Ditrău continuă: Petiţie a peste 1.800 de locuitori, în frunte cu preotul din comună, care cer patronilor brutăriei să nu angajeze străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din Ditrău nu vor forţă de muncă străină în localitate
Locuitorii din Ditrău nu vor forţă de muncă străină în localitate

O petiţie cu peste 1.800 de semnături a fost depusă marţi la primăria localităţii Ditrău. Localnicii cer patronilor brutăriei să nu angajeze forţă de muncă străină şi să prezinte actele privind calificarea profesională a primilor doi angajaţi din Sri Lanka, dar şi documentele medicale ale acestora.

În fruntea localnicilor semnatari ai petiţiei se află şi de această dată preotul capelan romano-catolic din comună.

Primarul comunei Ditrău, Puskas Elemer, a declarat, marţi, corespondentului Mediafax, că petiţia a fost depusă de preot preotul Bíró Károly şi de mai mulţi localnici şi este adresată Primăriei, Consiliului Local, dar şi patronilor brutăriei.

"A fost depusă, marţi, o petiţie la Primăria Ditrău semnată de peste 1.800 de locuitori ai comunei, după cum au promis în urma adunării săteşti care a avut loc în 1 februarie la Căminul Cultural. Petiţia a fost depusă de preot şi de mai mulţi oameni şi este adresată Primăriei, Consiliului Local, dar şi patronilor brutăriei”, a spus Puskas Elemer, arată hotnews.ro. Semnatarii petiţiei cer patronilor brutăriei să le prezinte localnicilor copii după actele privind calificarea profesională a primilor doi angajaţi din Sri Lanka şi să prezinte Consiliului Local Ditrău actele personale şi adeverinţele medicale ale acestora.

"Să nu angajeze forţă de muncă străină în situaţia în care rata şomajului în comuna Ditrău depăşeşte 2% şi să contribuie, astfel, la prevenirea imigrării tinerilor”, se mai arată în document.

De asemenea, în petiţie se mai solicită patronilor brutăriei din Ditrău să le ceară scuze locuitorilor, dar ;i preotului capelan, care ar fi acceptat rolul de mediator doar la cererea lor.

"Solicităm ca angajatorul să aibă în vedere şi să respecte în primul rând liniştea, respectul de sine şi interesele publice, cultul religios şi tradiţiile locuitorilor din Ditrău. Să sprijine înfiinţarea unui sindicat al angajaţilor din comună. Să despăgubească angajaţii prejudiciaţi şi jigniţi, în mod retroactiv pentru 5 ani, şi să plătească concediile de odihnă anuale, să compenseze orele de muncă suplimentare conform legii, să efectueze control intern cu privire la declararea orelor de muncă prestate şi să achite eventualele compensaţii pentru orele de muncă nedeclarate”, se mai arată în petiţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite