Reuters scrie despre vrăjitoarele din România, care folosesc puterea Internetului împotriva guvernului corupt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de ştiri Reuters a publicat un reportaj despre o familie de vrăjitoare din România, care se foloseşte de puterea Internetului pentru a găsi mai mulţi clienţi şi pentru a-şi mări câştigurile.

Repetă după mine! Să fiu împreună cu persoana pe care o doresc", incantează o vrăjitoare în timpul unui apel video cu un client din India, care a dat bani grei pentru o vrajă de dragoste. 

  

 "Această sesiune, desfăşurată în curtea din spate a unei case din afara Bucureştiului, în zona Mogoşoaia, este una dintre multele consultaţii pe care le oferă online această familie, alternându-le cu ritualuri transmise live pe Facebook", notează agenţia britanică. 

  

 "O vrăjitoare cu adevărat puternică poate rezolva probleme şi de la distanţă", a explicat pentru sursa citată Cassandra Buzea, o vrăjitoare de 20 de ani, arată ziare.com.

  

 "Nu telefonul sau Facebook-ul fac magia. Sunt cuvintele pe care le spunem, ritualurile pe care le facem şi este suficient să ne privim în ochi pentru ca ritualul să funcţioneze", adaugă aceasta. 

  

 Agenţia scrie că "puterea Internetului" a permis comunităţii de vrăjitoare din România să îşi mute treptat practicile în mediul online. 

  

 "Vrăjitoria este considerată de mult timp un obicei popular în această ţară din Europa de Est, iar multe dintre cele 4.000 de vrăjitoare din ţara reuşesc să ademenească clienţi din Europa, Asia şi Statele Unite", adaugă Reuters. 

  

 Buzea a precizat că tânăra generaţie a convins vrăjitoarele bătrâne de "puterea selfie-ului". 

  

 "Nimic nu s-a schimbat, practica e aceeaşi, dar acum e mult mai uşor pentru noi să luăm legătură cu clienţi din alte ţări", a declarat Mihaela Mînca, mamă Cassandrei. 

  

 Iubire, sănătate, bani 

  

 Deşi nu au precizat câţi bani câştiga, vrăjitoarele au spus că o şedinţa de tarot începe de la 50 de euro. 

  

 Cu toate acestea, multe dintre ritualurile speciale, cele privind iubirea, sănătatea şi banii, durează şi câteva săptămâni, iar costurile se ridică la ordinul sutelor de euro. 

  

 Vrăji anticorupţie 

  

 Agenţia de ştiri mai notează că vrăjitoarele au început să îşi îndrepte atenţia şi spre zonă politică, alăturându-se protestelor anticorupţie. 

  

 Mînca a povestit că a luat legătură, online, cu nouă vrăjitoare şi vrăjitori din Europa sau SUA, că să blesteme politicienii din România pe care îi consideră corupţi. 

  

 Transmis online, grupul a efectuat un ritual în masă împotrivă "celor care nu-şi fac treabă şi au intenţii rele, că să îşi piardă funcţiile şi să aibă probleme de sănătate", a spus Mînca. 

  

 Ea a mai adăugat că vrea să se folosească de puterea Internetului încă o data, înainte de alegerile europarlamentare din 26 mai. 

  

 "Vom continuă acest ritual pe 25 mai. Vom face un ritual puternic împotrivă guvernului român, astfel încât pe 26 mai, când se desfăşoară alegerile europarlamentare, să facem o vrajă pentru binele ţării", a completat vrăjitoarea. 

  

 Reuters aminteşte că Transparency Internaţional a catalogat România că una dintre cele mai corupte ţări din UE. În plus, mai notează că PSD a adus, anul trecut, o serie de modificări Codurilor Penale, schimbări care au fost puternic criticate de Comisia Europeană. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite