Reţea de medici, scrisoare pentru Iohannis şi parlamentari: „Deconectaţi cât mai rapid deciziile medicale epidemiologice de decizia politică!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
solidaritate

Un grup de profesionişti români din Reţeaua de Solidaritate (iniţiativa transfrontalieră ce reuneşte medici şi cercetători români din ţară şi din diaspora) cere preşedintelui Iohannisşi autorităţilor, printr-o scrisoare deschisă, să colaboreze pentru a opri dezastrul sanitar.

Profesioniştii susţin că deciziile medicale trebuie „deconectate” rapid de cele politice şi că trebuie asumate de un grup de experţi.

Ei punctează că reprezentanţii bisericii sunt, de asemenea, un element cheie în oprirea acestui dezastru sanitar.

„Conectarea tuturor vectorilor de imagine, inclusiv cultele şi alinierea pe un mesaj public comun pro vaccinare. Vaccinarea nu e doar o măsură de protecţie personală, ci o măsură de sănătate publică”, se arată în scrisoare.

În mesajul  adresat preşedintelui Klaus Iohannis şi parlamentarilor, specialiştii amintesc şi de medicii care refuză să se vaccineze: „Vă rugăm să luaţi măsuri care să stimuleze solidaritatea şi colaborarea dintre medici, având în vedere că există deja un act normativ care să faciliteze alăturarea unei părţi din personalul medical din alte specialităţi colegilor lor din secţiile Covid, în tratarea pacienţilor infectaţi”.

Totodată, Reţeaua de Solidaritate îşi oferă sprijinul în vederea stopării pandemiei de COVID-19: „În Reţeaua de Solidaritate se găsesc profesionişti români bine pregătiţi şi bine conectati (în special medici şi cercetători din ţară şi din diaspora), dispuşi să se implice şi să colaboreze cu autorităţile, pentru a ajuta la depăşirea crizei”, mai arată aceştia

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite